Μετά από αγορανομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ενώ στον τιμοκατάλογο αναγραφόταν ότι χρησιμοποιούν ελαιόλαδο, χρησιμοποιούν είτε μείγμα είτε άλλο έλαιο.
Η Διεύθυνση ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττική ανακοίνωσε την επιβολή προστίμων σε δύο εστιατόρια επί της οδού Αδριανού στην Αθήνα. Μετά από έλεγχο που έγινε στις 6 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι, στο ένα εστιατόριο ενώ στον τιμοκατάλογο αναγραφόταν πως προσθέτει στις σαλάτες ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο βρέθηκε να χρησιμοποιείται μείγμα κραμβελαίου και ηλιελαίου ως ντρέσιγκ. Επίσης δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο η ένδειξη «κατεψυγμένο» για το επιδόρπιο «apple cobbler» όσον αφορά στη ζύμη του (pastry), αλλά και για το προϊόν « Brioche Gluten free burger buns». Στο εστιατόριο επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000€
Σε άλλο εστιατόριο στον ίδιο δρόμο οι επιθεωρητές διαπίστωσαν πως επίσης υπήρχε παραπλάνηση σχετικά με το ελαιόλαδο. Στον τιμοκατάλογο αναγραφόταν ότι στις σαλάτες χρησιμοποιείτο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ χρησιμοποιείτο «σάλτσα σαλάτας» “Δέσποινα” που ήταν 20% εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 79% ηλιέλαιο και το υπόλοιπο: λεμόνι, χρωστική Ε140 , χλωροφύλλη και αλάτι (ανακριβείς-παραπλανητικές ενδείξεις). Επιπλέον στο συγκεκριμένο εστιατόριο, σύμφωνα με τα ευρήματα του αγορανομικού ελέγχου, δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο η ένδειξη «κατεψυγμένο» για το προϊόν «γαύρος» στο πιάτο «γαύρος τηγανητός». Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 4.500 ευρώ καθώς είναι υπότροπος δύο φορές εντός τριετίας για την απουσία αναγραφής «κατεψυγμένο» στους τιμοκαταλόγους,
Οι ανακοινώσεις επιβολής προστίμων όπως δημοσιεύτηκαν στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.