Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρώγεται η φλούδα του αβοκάντο;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤρώγεται η φλούδα του αβοκάντο;
spot_img

Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τις φλούδες του αγαπημένου μας φρούτου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν φρούτα που έχουν περισσότερη θρεπτική αξία στη φλούδα παρά στο εσωτερικό τους και γι αυτό προτείνεται να καταναλώνεται χωρίς να καθαριστεί το φρούτο.

Για το αβοκάντο όμως έχουμε ακούσει ελάχιστα. Είναι άραγε βρώσιμη η φλούδα του;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η φλούδα του αβοκάντο είναι ασφαλής για κατανάλωση αν και δε φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική. Σε αντίθεση με το μήλο ή το μάνγκο, για παράδειγμα, το δέρμα του αβοκάντο είναι ινώδες και παχύ. Επίσης, είναι αρκετά πικρό και δυσάρεστο στη γεύση. Είναι, ωστόσο, πλούσιο σε βιταμίνες, ιδιαίτερα σε αντιοξειδωτικά, φαινόλες και φλαβονοειδή. Μάλιστα, όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα του, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση των θρεπτικών του συστατικών.

Σύμφωνα με αναφορές, το ζωηρό πράσινο χρώμα του δέρματος υποδηλώνει την παρουσία χλωροφύλλης, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη των φυτών και είναι χρήσιμη και για την ανθρώπινη υγεία. Η φλούδα είναι επίσης μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος, την υγιεινή του εντέρου και βοηθά στη διαχείριση του βάρους.

Συγκεκριμένα οφέλη από τη φλούδα του αβοκάντο

Διαιτητικές ίνες: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η φλούδα είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες που βοηθούν στην πέψη και προάγουν ένα υγιές έντερο.

Αντιοξειδωτικά: Περιλαμβάνουν επίσης φαινολικές ενώσεις και φλαβονοειδή, που βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες.

Βιταμίνες: Η φλούδα του αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Ε, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και βελτιώνουν την υγεία του δέρματος. Προστατεύουν επίσης τα κύτταρα από βλάβες.

Μέταλλα: Είναι πλούσια σε μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, υγιή λίπη και καροτενοειδή. Αυτά τα μέταλλα βοηθούν στην υποστήριξη της μυϊκής και νευρικής λειτουργίας, των οστών και είναι ευεργετικά για την υγεία των ματιών επίσης.

Άλλες χρήσεις της φλούδας του αβοκάντο

Φλούδες αβοκάντο σε γλάστρες φυτών

Γεμίστε τις φλούδες του αβοκάντο σας με κομπόστ και χρησιμοποιήστε τις για να φυτέψετε δενδρύλλια. Το φυσικό τους σχήμα δημιουργεί γλάστρες τέλειου μεγέθους για την καλλιέργεια λαχανικών και φυτών από σπόρους.

Ρίξτε τη φλούδα στο μπάνιο σας

Για πολυτελώς απαλό δέρμα, ρίξτε τις φλούδες σας κατευθείαν στο μπάνιο σας, στη συνέχεια γυρίστε τις προς τα έξω και τρίψτε όλη αυτή την υπολειπόμενη σάρκα γεμάτη με υπέροχο λάδι αβοκάντο, σε όλο το δέρμα σας. Το λάδι αβοκάντο περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C και E που βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματός μας και στη βελτίωση της ελαστικότητας!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο