Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αγωγές κατά της General Mills για υψηλά επίπεδα μολύβδου στα δημητριακά- Αξιώσεις εκατομμυρίων

ΑρχικήΝέαΑγωγές κατά της General Mills για υψηλά επίπεδα μολύβδου στα δημητριακά- Αξιώσεις εκατομμυρίων
spot_img

Η εταιρία ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν τις αγωγές.

    Συλλογικές αγωγές ζητούν αποζημίωση ύψους περισσότερων από 5.000.000 δολαρίων (4.600.000 ευρώ) για τους καταναλωτές στις ΗΠΑ, από την General Mills, καθώς σύμφωνα με τις αγωγές τα δημητριακά Cocoa Puffs θα μπορούσαν να περιέχουν επικίνδυνα υψηλά επίπεδα μολύβδου. Οι αγωγές που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Μινεσότα και την Καλιφόρνια, υποστηρίζουν πως οι καταναλωτές «δεν θα είχαν αγοράσει και καταναλώσει τα δημητριακά αν γνώριζαν την αλήθεια για τα προϊόντα».

    Σύμφωνα με την αγωγή της Καλιφόρνια, 1 φλιτζάνι δημητριακά περιείχε λίγο από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο της πολιτείας των 0,5 μικρογραμμάρια μολύβδου. «Σχεδόν όλοι οι καταναλωτές, ωστόσο, υπερβαίνουν σημαντικά το συνιστώμενο μέγεθος μερίδας ανά μπολ με δημητριακά», ανέφερε η αγωγή, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη μερίδα οφείλεται σε «εξέχουσα απεικόνιση των δημητριακών στο μπροστινό μέρος του κουτιού».

    Η General Mills που εδρεύει στη Golden Valley δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις εκκρεμείς διαφορές. Ο μεγαλύτερος παραγωγός δημητριακών της χώρας κέρδισε πρόσφατα δύο αγωγές που ισχυρίστηκαν ότι το Cheerios περιέχει υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Οι ενάγοντες σε αυτές τις υποθέσεις απέρριψαν οικειοθελώς τις αγωγές αυτή την άνοιξη λίγο μετά την κατάθεσή τους. Η εταιρία από πλευράς της υποστήριξε ότι ακολούθησε όλους τους νόμους και τους κανονισμούς και οι αγωγές απέτυχαν να αποδείξουν καμία βλάβη.

  Οι εταιρείες τροφίμων αντιμετωπίζουν μια σειρά από ισχυρισμούς από υποστηρικτές των καταναλωτών, ανταγωνιστές και δικηγορικά γραφεία κάθε χρόνο, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα επισήμανσης. Η JonnyPops με έδρα τη Μινεσότα αντιμετώπισε μια αγωγή νωρίτερα αυτό το έτος σχετικά με την περιγραφή του κατασκευαστή παγωμένων λιχουδιών για «απλά, φυσικά συστατικά».

   Οι ισχυρισμοί στις αγωγές Cocoa Puffs προέρχονται από το υποτιθέμενο καθήκον να προειδοποιούν τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα ενδέχεται να μην είναι ασφαλή για κατανάλωση. Πουθενά η εταιρεία “δεν αποκαλύπτει ότι τα προϊόντα θα μπορούσαν να δηλητηριάσουν τον καταναλωτή”, αναφέρει η αγωγή της Μινεσότα, το οποίο κατέθεσε ένας άνδρας από το Κεντάκι και μια γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα.

   Ένας άνδρας από την Καλιφόρνια κατέθεσε την άλλη μήνυση στην πολιτεία καταγωγής του. «Σύμφωνα με ανεξάρτητες δοκιμές άλλων «σοκολατένιων» δημητριακών, αυτά τα δημητριακά δεν περιέχουν μόλυβδο», έγραφε το κοστούμι της Καλιφόρνια. «Οι καταναλωτές, ωστόσο, στερούνται να κάνουν αυτή την τεκμηριωμένη επιλογή επειδή ο κατηγορούμενος δεν αποκαλύπτει την παρουσία μολύβδου».

    Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στο Frontiers of Nutrition διαπίστωσε ότι ορισμένα προϊόντα μαύρης σοκολάτας περιέχουν εκπληκτικά υψηλά επίπεδα μολύβδου και καδμίου, με βάση τις δοκιμές του Consumer Reports και άλλα τα τελευταία χρόνια που συνδέουν τα μέταλλα με τους κόκκους κακάο και τη σκόνη κακάο. Και τα δύο μέταλλα είναι τοξικά για τον άνθρωπο και συσσωρεύονται στο σώμα με την πάροδο του χρόνου. Ως αποτέλεσμα, τα τελευταία χρόνια έχουν διεισδύσει ομαδικές αγωγές που στοχεύουν παραγωγούς σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένων κολοσσών όπως η Hershey και μικρότερων εμπορικών σημάτων όπως η Theo.

https://www.startribune.com/general-mills-cocoa-puffs-high-level-lead-metal-lawsuit/600803735

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο