Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

4 τροφές που πρέπει να βάζουμε καθημερινά στο πιάτο μας για να μειώσουμε τη χοληστερόλη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία4 τροφές που πρέπει να βάζουμε καθημερινά στο πιάτο μας για να μειώσουμε τη χοληστερόλη
spot_img

Bελτιώστε την HDL χοληστερόλη, μειώστε το λίπος στην κοιλιά και την περίμετρο της μέσης

Ο έλεγχος της χοληστερόλης είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Για την αποτελεσματική διαχείριση της χοληστερόλης, η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι το κλειδί.

Υπάρχουν μάλιστα κάποιες τροφές που μπορούμε να βάζουμε καθημερινά στο πιάτο μας και να κρατάμε τη χοληστερόλη μας σε φυσιολογικά επίπεδα:

Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα περιέχουν 15 βασικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Μια χούφτα αμύγδαλα μπορεί να βελτιώσει την HDL χοληστερόλη, να μειώσει το λίπος στην κοιλιά και να μειώσει την περίμετρο της μέσης, που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Μπορείτε εύκολα να εντάξετε τα αμύγδαλα στη διατροφή σας προσθέτοντάς τα σε σαλάτες, επιδόρπια ή smoothies.

Δημητριακά ολικής αλέσεως και βρώμη: Η ενσωμάτωση δημητριακών ολικής αλέσεως στη διατροφή σας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη αρτηριακή πίεση, μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαχείριση βάρους και χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης LDL. Επιλέξτε πλιγούρι ή δημητριακά ολικής αλέσεως στο πρωινό, χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής αλέσεως στο ψήσιμο, προσθέστε μαγειρεμένα δημητριακά ολικής αλέσεως σε σαλάτες ή σούπες, ανακατέψτε τη βρώμη σε smoothies και επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως για σάντουιτς.

Φρούτα: Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των λιπιδίων λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, των υψηλών επιπέδων νερού και των χαμηλών κορεσμένων λιπαρών. Αυτοί οι παράγοντες όχι μόνο μειώνουν τη χοληστερόλη αλλά και ελέγχουν την πείνα, προάγουν τον κορεσμό και βοηθούν στη διατήρηση του βάρους. Ανακατέψτε τα φρούτα σας σε smoothies, προσθέστε τα σε δημητριακά, γιαούρτι ή σαλάτες, απολαύστε τα ως υγιεινά σνακ.

Σκόρδο: Η τακτική προσθήκη σκόρδου στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ολικής και LDL χοληστερόλης. Βελτιώστε τα γεύματά σας ενσωματώνοντας σκόρδο στο μαγείρεμα, ψήνοντάς το για επάλειψη, σοτάροντάς το με λαχανικά ή συμπεριλαμβάνοντάς το σε σαλάτες και ντιπ.

Παράλληλα με την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής, η τακτική άσκηση είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο