Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια φαγητά προσελκύουν τα κουνούπια – Γιατί μερικές φορές μας τσιμπάνε περισσότερο;

ΑρχικήΝέαΥγείαΠοια φαγητά προσελκύουν τα κουνούπια - Γιατί μερικές φορές μας τσιμπάνε περισσότερο;
spot_img

 Πες μου τι τρως να σου πω γιατί σε τσιμπούν περισσότερα κουνούπια σε σχέση με τους υπόλοιπους γύρω σου.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί στην παρέα εσείς τραβάτε τα κουνούπια σαν μαγνήτης ενώ οι φίλοι σας διαμαρτύρονται ελάχιστα; Τι είναι αυτό που σας κάνει πραγματικά «ακαταμάχητο» στα ενοχλητικά αυτά έντομα;

Ο Ειδικός Ολοκληρωμένης Υγείας, Urvashi Agarwal, ρίχνει φως στους παράγοντες που συμβάλλουν στην έλξη των κουνουπιών και ισχυρίζεται ότι κάνοντας συγκεκριμένες επιλογές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής, μπορείτε ενδεχομένως να μειώσετε τις πιθανότητές σας να γίνεστε μεζές στα κουνούπια!

1. Η σύνδεση εντέρου-δέρματος

Η υγεία του εντέρου σας παίζει σημαντικό ρόλο στην έλξη των κουνουπιών. Ένα ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου επηρεάζει θετικά το μικροβίωμα του δέρματός σας, δημιουργώντας ενδεχομένως ένα λιγότερο ελκυστικό περιβάλλον για τα κουνούπια. Όταν το έντερο σας είναι σε αρμονία, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς δερματικού φραγμού, μειώνοντας την παραγωγή ορισμένων ενώσεων που προσελκύουν τα έντομα.

2. Διατροφή

Αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη χημεία του σώματός σας, καθιστώντας σας περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικό για τα κουνούπια. Η κατανάλωση ζαχαρούχων τροφίμων και αλκοόλ μπορεί να αλλάξει το προφίλ των οσμών του σώματός σας, δημιουργώντας ένα δελεαστικό άρωμα για αυτά τα έντομα. Επιπλέον, ορισμένες τροφές μπορούν να επηρεάσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας και τον μεταβολικό ρυθμό, παράγοντες που συμβάλλουν επίσης στην έλξη των κουνουπιών.

3. Οσμή σώματος

Η οσμή του σώματος είναι μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση γενετικής, διατροφής και γενικής υγείας. Οι ενώσεις που παράγονται από το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του γαλακτικού οξέος και της αμμωνίας, είναι ακαταμάχητες για τα κουνούπια. Ενώ μερικοί άνθρωποι παράγουν φυσικά λιγότερες από αυτές τις ενώσεις, άλλοι αποτελούν «ανθρώπινο δόλωμα» λόγω των διατροφικών επιλογών τους ή των υποκείμενων παθήσεων υγείας.

4. Υψηλός μεταβολικός ρυθμός

Ένας υψηλότερος μεταβολικός ρυθμός σημαίνει ότι παράγετε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, μια ουσία που τα κουνούπια μπορούν να ανιχνεύσουν από απόσταση. Εάν είστε από τη φύση σας ενεργητικοί ή έχετε υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό, ίσως είναι πιο πιθανό να προσελκύσετε αυτά τα φτερωτά παράσιτα.

5. Φλεγμονή και Ανοσολογική Λειτουργία

Η χρόνια φλεγμονή και η δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού μπορούν να αλλάξουν τη χημεία του σώματός σας, καθιστώντας σας πιο ελκυστικό στόχο για τα κουνούπια. Όταν το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση ανισορροπίας, μπορεί να παράγει ενώσεις που τα κουνούπια βρίσκουν ακαταμάχητες.

Πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών:

Αν και μπορεί να μην είστε σε θέση να αποφύγετε εντελώς τα τσιμπήματα των κουνουπιών, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε την ελκυστικότητά σας σε αυτά:

  • Δώστε προτεραιότητα στην υγεία του εντέρου: Καταναλώστε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και προβιοτικά για να υποστηρίξετε ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου.  
  • Περιορίστε τα ζαχαρούχα τρόφιμα και το αλκοόλ: Η μείωση της πρόσληψης αυτών των ουσιών μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της χημείας του σώματός σας.
  • Διαχειριστείτε την οσμή του σώματος: Το τακτικό ντους, η χρήση φυσικών αποσμητικών και τα φαρδιά ρούχα μπορούν να βοηθήσουν. 

Θυμηθείτε, ενώ αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ευαισθησία σας στα τσιμπήματα κουνουπιών, η γενετική παίζει επίσης τον ρόλο της!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο