Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χοληστερίνη και άνοια

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΧοληστερίνη και άνοια
spot_img

Νέοι δρόμοι για τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων.

Μια νέα μελέτη δημοσιεύθηκε που συσχετίζει τα επίπεδα χοληστερίνης με την άνοια.

Σχεδόν οι μισές περιπτώσεις άνοιας θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν είχαμε μια πιο υγιεινή διατροφή και καλύτερο τρόπο διαβίωσης (με περισσότερη άσκηση).

Η μελέτη αναφέρεται σε 14 αιτίες που αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας, και τις 14 αιτίες μπορούμε να τις ελέγξουμε.

https://www.thetimes.com/uk/healthcare/article/high-cholesterol-linked-to-dementia-for-the-first-time-rss5qbrns

Ιδού άλλο ένα πεδίο που η βιομηχανία τροφίμων καλείται να σχεδιάσει νέα λειτουργικά τρόφιμα που θα μειώνουν την χοληστερίνη.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο