Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα αλκοολούχα ποτά που αυξάνουν τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤα αλκοολούχα ποτά που αυξάνουν τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας
spot_img

Οι άντρες που καταναλώνουν τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα τα συγκεκριμένα ποτά, έχουν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Ορισμένα αλκοολούχα ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας, μιας επώδυνης μορφής αρθρίτιδας σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύθηκαν στο JAMA Network Open.

Συγκεκριμένα, η κατανάλωση σαμπάνιας, λευκού κρασιού, μπύρας, μηλίτη συνδέθηκε με υψηλότερο κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας και στα δύο φύλα, με τη μπύρα και τον μηλίτη να δείχνουν την ισχυρότερη σχέση, σύμφωνα με τη μελέτη.

Τα οινοπνευματώδη ποτά αύξησαν περισσότερο τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας για τις γυναίκες, ενώ το κόκκινο κρασί έφερε «μετρίως υψηλότερο» κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας για τους άνδρες.

Οι άντρες που καταναλώνουν τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα τα παραπάνω ποτά, έχουν διπλάσιο κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας από εκείνους που πίνουν λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη σε 400.000 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για τις γυναίκες, η συχνότερη κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με «μέτρια αυξημένο» κίνδυνο για ουρική αρθρίτιδα.

Η ουρική αρθρίτιδα είναι η πιο κοινή μορφή φλεγμονώδους αρθρίτιδας — εμφανίζεται όταν το απόβλητο ουρικό οξύ συσσωρεύεται στις αρθρώσεις. 

«Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες κινδύνου για την ουρική αρθρίτιδα. Ορισμένοι παράγοντες κινδύνου είναι γενετικοί. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν υψηλό ουρικό οξύ και, παρά ό,τι κάνουν, έχουν υψηλότερο κίνδυνο για ουρική αρθρίτιδα», εξήγησε στην The Post η Δρ. Diane Horowitz , διευθύντρια του Κέντρου Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας Northwell Health.

«Οι άνδρες έχουν υψηλότερο κίνδυνο για ουρική αρθρίτιδα από τις γυναίκες. Οι γυναίκες που είναι μετεμμηνοπαυσιακές έχουν υψηλότερο κίνδυνο από τις γυναίκες που είναι προεμμηνοπαυσιακές», πρόσθεσε η Horowitz.

Η γιατρός επισημαίνει ότι η ουρική αρθρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ, τον περιορισμό των τροφών που σχετίζονται με την ουρική αρθρίτιδα, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου κρέατος, ορισμένων θαλασσινών, και την κατανάλωση περισσότερου νερού .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Διασταυρούμενη επιμόλυνση: Ανακάλυψη-σταθμός για την βιομηχανία – Τεχνολογία εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα από τις επιφάνειες

Η διασταυρούμενη μόλυνση, είτε πρόκειται για φυσικά αλλεργιογόνα, μη αποκαλυπτόμενα αλλεργιογόνα ή αναποτελεσματικές διαδικασίες υγιεινής, δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο για τους μεταποιητές τροφίμων

Τρώγοντας χρυσό και άλλα βαρέα μέταλλα – Ανάλυση ασφάλειας τροφίμων

Τελικά, είναι όλα τα βαρέα μέταλλα επιβλαβή ή είναι απλά θέμα χημείας;

Προσοχή: Και στην Ελλάδα πωλούνται τα επικίνδυνα πατατάκια – Update της ειδοποίησης RASFF

Η μία μετά την άλλη 18 χώρες ανακαλούν από την αγορά Nacho με τυρί.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο