Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία τροφίμων : β-γλυκάνη που προέρχεται από φύκια

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία τροφίμων : β-γλυκάνη που προέρχεται από φύκια
spot_img

cibum team

Η εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων με έδρα το Ισραήλ Solabia-Algatech Nutrition κυκλοφόρησε ένα συστατικό β-γλυκάνης που προέρχεται από φύκια για ανοσολογική υποστήριξη.

Το συστατικό BioGlena βήτα-γλυκάνης (beta-glucan) διατίθεται σε μορφή σκόνης και είναι κατάλληλο για χρήση σε ποικίλες εφαρμογές τροφίμων και ποτών, συμπεριλαμβανομένων μαλακών πηκτωμάτων, gummies, καθώς και γαλακτοκομικών τροφίμων, ποτών.

Σύμφωνα με τη Solabia-Algatech Nutrition, το BioGlena προέρχεται από τα φύκια euglena gracilis και παράγεται με τεχνολογία αποκλειστικής ζύμωσης που εξασφαλίζει περιεκτικότητα σε β-γλυκάνη άνω του 55%, εκτός από την πλήρη πρωτεΐνη συν βασικές βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι φυσικώς απαντώμενες β-1,3-γλυκάνες που υπάρχουν στα φύκια euglena gracilis αναγνωρίζονται ειδικά από τους υποδοχείς ανοσοκυττάρων, με κλινικές μελέτες να αποδεικνύουν θετική επίδραση στην ανοσία.

Ο Doron Safrai, Διευθύνων Σύμβουλος της Solabia-Algatech Nutrition δήλωσε: «Οι β-γλυκάνες, είναι φυσικοί πολυσακχαρίτες που είναι γνωστοί για τη θετική τους επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, με περισσότερες από 12.000 επιστημονικές εργασίες να δημοσιεύονται τις τελευταίες δεκαετίες.

«Ενώ οι σπόροι, η μαγιά και ορισμένοι μύκητες είναι παραδοσιακές πηγές β-γλυκανών, οι ερευνητές και οι τυποποιητές αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο το E. gracilis ως σημαντική πηγή υψηλής αξίας».

Ο Omer Grundman, αντιπρόεδρος Ε & Α για το Solabia-Algatech Nutrition, πρόσθεσε: «Στο E. gracilis, τα μόρια βήτα-γλυκάνης συγκεντρώνονται σε ελεύθερους πλωτούς κόκκους μέσα στα φύκια, σε αντίθεση με τους μύκητες και τις πηγές ζύμης, στις οποίες οι ισχυροί πολυσακχαρίτες συνδέονται με το κυτταρικό τοίχωμα.

Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για σκληρές διαδικασίες εκχύλισης για την απομόνωση των β-γλυκανών. Το BioGlena περιέχει ολόκληρα φύκια και κανένα κυτταρικό τοίχωμα, επιτρέποντας στις β-γλυκάνες να απελευθερώνονται φυσικά στο γαστρεντερικό σωλήνα κατά τη διάρκεια της πέψης. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα του E. gracilis σε σχέση με άλλες πηγές β-γλυκάνης ».

Πηγή: foodbevmedia

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Με τριπλή κρίση αντιμέτωπη η ελληνική βιομηχανία τροφίμων

Τα αιτήματα της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων για να αντιμετωπιστεί το κόστος ενέργειας και πρώτων υλών καθώς και η νομοθεσία της πράσινης μετάβασης.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα