Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγωτό από γάλα αλόγου… Seriously?

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠαγωτό από γάλα αλόγου... Seriously?
spot_img

Βελτιώνοντας την διατροφική αξία του γάλακτος.

Στην Χημεία των τροφίμων, προσπαθούμε μέσα από την Αναλυτική Χημεία και την Βιοχημεία, να βρούμε τρόπους που να μας οδηγούν σε πιο θρεπτικά τρόφιμα.

Είναι γνωστό ότι το καλύτερο γάλα για το μωρό στους πρώτους μήνες της ζωής του, είναι το μητρικό. Το ξέρουμε αυτό. Παρ’όλα αυτά, όλο και λιγότερες γυναίκες θηλάζουν το νεογέννητο μωρό τους.

Το πιο “κοντινό” (σε διατροφική αξία) στο μητρικό είναι το γάλα από γαϊδούρι, μιας και η αλληλουχία των αμινοξέων του είναι πολύ κοντινά όμοια με το μητρικό γάλα.

Διάβασα ότι τώρα κάτω από το μικροσκόπιο των ερευνητών μελετάται το γάλα από άλογο, και έχει βρεθεί ότι είναι πιο υγιεινό από το αγελαδινό γάλα.

Μην ξεχνάμε ότι όλα τα γάλατα σε σκόνη που κυκλοφορούν στην αγορά για τους πρώτους μήνες των μωρών είναι από αγελάδα… https://www.theguardian.com/food/article/2024/aug/15/horse-ice-cream-healthier-than-cow-variety-scientists

Συμπέρασμα; Ας δουν οι εταιρείες που φτιάχνουν παιδικά γάλατα, πώς μπορούν να βελτιώσουν την διατροφική αξία των προϊόντων τους, ερευνώντας άλλες πηγές γάλακτος.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο