Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αν παρατηρήσετε “αυτό” ενώ κόβετε το καρπούζι σας, πετάξτε το αμέσως! – Κίνδυνος δηλητηρίασης

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑν παρατηρήσετε "αυτό" ενώ κόβετε το καρπούζι σας, πετάξτε το αμέσως! - Κίνδυνος δηλητηρίασης
spot_img

Το βίντεο με το επικίνδυνο για την υγεία καρπούζι που έχει προβληθεί περισσότερες από 500.000 φορές.

Αν κόβοντας το καρπούζι σας σε φέτες διαπιστώσετε ότι αφρίζει, αυτό μάλλον είναι ένδειξη ότι πάτε για τροφική δηλητηρίαση σε περίπτωση που το καταναλώσετε.

Ο χρήστης του TikTok @idksterling, που θεωρείται γκουρού σε θέματα που αφορούν τα τρόφιμα, προειδοποιεί ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το πετάξετε αμέσως: «Το άφρισμα αυτό είναι αποτέλεσμα της παραμονής του φρούτου σε μέρος που είναι πολύ ζεστό και καθόλου κατάλληλο για τη συντήρησή του», εξηγεί στο βίντεό του. «Είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της συσσώρευσης αερίων και πίεσης στο καρπούζι που απελευθερώνεται ως αφρός».

Αν τελικά τεμαχίσετε το καρπούζι, θα διαπιστώσετε ότι το εσωτερικό του θα είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό. Και αυτό συμβαίνει γιατί το “φρούτο έχει σαπίσει και μπορεί να γίνει «πρώτης τάξεως έδαφος αναπαραγωγής για ορισμένους τύπους βακτηρίων»”.

Αυτά τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, προειδοποιεί ο νεαρός.

Στα σχόλια, μια γυναίκα αφηγείται τη δική της εμπειρία, τρώγοντας ένα τέτοιο καρπούζι που την οδήγησε σε νοσηλεία εξαιτίας μιας τέτοιας δηλητηρίασης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο