Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

65 τροφικές δηλητηριάσεις από αυγά μολυσμένα με σαλμονέλα – Εντοπίστηκε η εταιρεία που ευθύνεται

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων65 τροφικές δηλητηριάσεις από αυγά μολυσμένα με σαλμονέλα - Εντοπίστηκε η εταιρεία που ευθύνεται
spot_img

Σαλμονέλα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Milo’s Poultry Farms LLC.

Το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ξέσπασμα τροφικών δηλητηριάσεων από αυγά μολυσμένα με σαλμονέλα. 65 άνθρωποι από 9 πολιτείες έχουν αρρωστήσει από το ίδιο στέλεχος σαλμονέλας, (Salmonella Enteritidis) εκ των οποίων οι 24 νοσηλεύονται. Οι ηλικίες των ασθενών είναι από 2 ετών έως 88 ετών. Ο ορότυπος της σαλμονέλας Enteritidis είναι ο κυρίαρχος ορότυπος που βρίσκεται στα αυγά και έχει συνδεθεί με κρούσματα σε όλο τον κόσμο. 

Το CDC αναφέρει ότι τα κρούσματα σαλμονέλας είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερα από τα αναφερόμενα, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια και άλλοι δεν ελέγχονται ειδικά για μόλυνση από σαλμονέλα. Για κάθε έναν ασθενή με σαλμονέλωση αντιστοιχούν άλλοι 22 που δεν έχουν αναφερθεί. Συνεπώς τα θύματα αυτής της επιδημίας ίσως να είναι, μέχρι στιγμής, σχεδόν 1.500.

Τα αυγά προέρχονται από την εταιρεία Milo’s Poultry Farms LLC όπου –μετά από επιθεώρηση του FDA- βρέθηκε το ίδιο στέλεχος σαλμονέλας στις εγκατατάσεις συσκευασίας και στα κλουβιά ωοτοκίας.

Χθες η εταιρεία ανακάλεσε όλα τα αυγά της –όλοι οιτύποι, τα μεγέθη και ημερομηνίες- που πωλήθηκαν σε καταστήματα και εστιατόρια στο Ιλινόις, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν και έφεραν την ετικέτα “Milo’s Poultry Farms” ή “Tony’s Fresh Market”.

Οι αρχές συνέστησαν στους καταναλωτές να μην καταναλώσουν τα αυγά της Milo’s Poultry Farms και να πλύνουν αντικείμενα και επιφάνειες που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με τα αυγά που ανακαλούνται χρησιμοποιώντας ζεστό νερό με σαπούνι ή υγρό πιάτων.

Συμπτώματα σαλμονέλας :

  • Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα εμφανίζουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι.
    • Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν 6 ώρες έως 6 ημέρες μετά την κατάποση των βακτηρίων.
    • Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία μετά από 4 έως 7 ημέρες.
  • Μερικοί άνθρωποι—ειδικά παιδιά κάτω των 5 ετών, ενήλικες 65 ετών και άνω και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα—μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρές ασθένειες που απαιτούν ιατρική περίθαλψη ή νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο