Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πουρές: Μην βράζετε τις πατάτες στο νερό, προειδοποιεί σεφ

ΑρχικήΝέαΠουρές: Μην βράζετε τις πατάτες στο νερό, προειδοποιεί σεφ
spot_img

Η παραλλαγή που θα δώσει στον πουρέ σας βελούδινη υφή.

   Η “τέχνη” του πουρέ δεν είναι εύκολη υπόθεση και ακόμα κι αν απαιτεί 2-3 απλά υλικά, πολλές φορές το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το αναμενόμενο. Πολλοί οικιακοί μάγειρες μάλιστα έχουν μείνει με λιγότερο από ικανοποιητικά αποτελέσματα, αγνοώντας μια τεχνική που αλλάζει το παιχνίδι, σύμφωνα με μια έξυπνη σεφ.

    Μεταδίδοντας σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο, η Rosemary Gill, βασίλισσα των συνοδευτικών πιάτων, δημοσίευσε πρόσφατα μια πολύτιμη συμβουλή στον λογαριασμό TikTok @177milkstreet της Milk Street, τονίζοντας ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν προετοιμάζουν τον πουρέ, όπως αναφέρει η Mirror. Στο διαφωτιστικό βίντεο, η Rosemary συμβουλεύει: «Σιγοβράστε τον πουρέ σας στο γάλα, όχι στο νερό, οι πατάτες είναι σαν πάστα, απελευθερώνουν άμυλα στο μαγειρικό τους υγρό. “Αυτός γίνεται υγρός χρυσός, επιτρέποντάς μας να έχουμε πλούσιους, μεταξωτούς, κρεμώδεις, πουρέ πατάτας. Όταν πετάτε νερό στο οποίο μαγειρεύετε τις πατάτες σας, ρίχνετε όλο το άμυλο στην αποχέτευση, οπότε το σπαταλάτε. Το γάλα γίνεται το μαγειρικό μας υγρό και αντικατάσταση της παχύρρευστης κρέμας».

   Για όσους θέλουν να αποφύγουν το πλύσιμο των πιάτων, μοιράστηκε μια καλή συμβουλή: πολτοποιήστε τις πατάτες απευθείας στην κατσαρόλα για να παρακάμψετε την ανάγκη για μίξερ.

Οι οπαδοί της ενθουσιάστηκαν με την ανάρτηση, με έναν θαυμαστή να την ανακηρύσσει «καταραμένη ιδιοφυΐα» για την εφευρετική της προσέγγιση στη μαγειρική. Ένας άλλος ενθουσιώδης παρατήρησε: «Δεν κάνω έτσι τις πατάτες μου εδώ και χρόνια και όλοι πάντα ρωτούν πώς είναι τόσο καλές οι πατάτες μου».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο