ΑρχικήΝέαΠέθανε ο Δημήτρης Χαΐτογλου πρόεδρος της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ

Πέθανε ο Δημήτρης Χαΐτογλου πρόεδρος της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ

2 λεπτά ανάγνωσης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Πέμπτη, ο Δημήτρης Χαΐτογλου, Πρόεδρος της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, σε ηλικία 95 ετών.

Ο Δημήτρης Χαΐτογλου γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη και ήταν γιος του Ελευθέριου Χαΐτογλου, ενός εκ των ιδρυτών της επιχείρησης.

- Advertisement -

Από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στην οικογενειακή εταιρεία, ενώ, χάρη στο όραμα και την εργατικότητά του, ξεκίνησε τις πρώτες επαφές της εταιρείας με το εξωτερικό, θέτοντας έτσι τις βάσεις για τις εξαγωγικές δραστηριότητες της επιχείρησης, που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.

Σεβόμενη την επιθυμία του εκλιπόντος, η οικογένειά του θα τον αποχαιρετήσει σε στενό κύκλο.

- Advertisement -

Η βιομηχανία τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου

Η βιομηχανία τροφίμων ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1924 στη Θεσσαλονίκη, από την ομώνυμη προσφυγική οικογένεια και αρχικά είχε την μορφή οικοτεχνίας στο κέντρο της πόλης.

Σήμερα, μετά από ογδόντα και πλέον χρόνια ζωής, διατηρεί ως έδρα της την περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνει έκταση 170.000 τετραγωνικών μέτρων – εκ των οποίων 67.000 τετραγωνικά μέτρα είναι οι στεγασμένοι της χώροι – και παράγει παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

- Advertisement -

Εκτός από τα προϊόντα σησαμιού, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μεγάλη γκάμα προϊόντων. Μαρμελάδες, πραλινάτες, λουκούμια, γκοφρέτες-πουράκια, συμπληρώνουν έναν μακρύ κατάλογο ειδών διατροφής για το καταναλωτικό κοινό.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σαλμονέλωση στην Ελλάδα: 929 κρούσματα το 2025 – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μετά το περιστατικό στη Λαμία

Τα τελευταία στοιχεία για τα 25 κρούσματα και η ανάλυση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων του ΕΟΔΥ για τη σαλμονέλλωση στην Ελλάδα.

Νέος αναδυόμενος κίνδυνος στην Ευρώπη: Η EFSA προειδοποιεί για τοξίνη σε τρόφιμα με θνησιμότητα που μπορεί να ξεπεράσει το 60%

Η EFSA εντάσσει το Bongkrekic acid στους αναδυόμενους κινδύνους μετά από θανατηφόρες δηλητηριάσεις και νέα επιστημονικά δεδομένα.

Η εξάπλωση του μπλε καβουριού στις ελληνικές θάλασσες: Επιπτώσεις και προοπτικές αξιοποίησης

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μπλε καβούρι: εξάπλωση, επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα, διατροφική αξία, ασφάλεια τροφίμων και γαστρονομία.