Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε το μπέικον

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε το μπέικον
spot_img

Ίσως αγαπάτε το μπέικον, αλλά τα διατροφικά του χαρακτηριστικά δεν θα σας ανταμείψουν ιδιαίτερα.

Το μπέικον δεν είναι συνήθως μέρος των υγιεινών διατροφικών προγραμμάτων, καθώς είναι ένα ιδιαίτερα λιπαρό είδος αλλαντικού. Παρόλα αυτά, δεν είναι απαραίτητο να το εγκαταλείψετε εντελώς, αρκεί να αλλάξετε τον τρόπο μαγειρέματος.

Γιατί όμως το μπέικον θεωρείται «ακατάλληλο»; Μια απάντηση είναι πως περιέχει υψηλά επίπεδα λίπους και αλατιού, ενώ είναι φτωχό σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, κάθε φέτα μπέικον περιέχει 10,4 γραμμάρια λίπους και 210 χιλιοστόγραμμα νατρίου.

Δεδομένου ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ συνιστά στους ενήλικες να καταναλώνουν 78 γραμμάρια λίπους και 2.300 χιλιοστόγραμμα νατρίου ημερησίως, μια φέτα μπέικον φέρει ήδη πάνω από το 10% των ημερήσιων ορίων σε λιπαρά και 9% στο νάτριο.

Αναζητώντας τρόπους να μειώσετε τις διατροφικές συνέπειες του μπέικον, μπορείτε να ακολουθήσετε απλές πρακτικές. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να αφαιρείτε το λίπος του μπέικον μετά το μαγείρεμα.

Μια από τις καλύτερες λύσεις για να μειώσετε την ποσότητα λίπους που καταναλώνετε είναι να χρησιμοποιήσετε φριτέζα αέρα. Αυτό βοηθά το μπέικον να μαγειρευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε το επιπλέον λίπος να στάζει μακριά, μειώνοντας τις θερμίδες.

Επιπλέον, το τοποθέτημα του μαγειρεμένου μπέικον σε χαρτί κουζίνας απορροφά ακόμα περισσότερο λίπος. Εάν δεν διαθέτετε φριτέζα αέρα, ο φούρνος με σχάρα μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση.

Εκτός από τη μέθοδο μαγειρέματος, μπορείτε να επιλέξετε και εναλλακτικούς τύπους μπέικον, όπως μπέικον γαλοπούλας, που έχει λιγότερα λιπαρά σε σχέση με το παραδοσιακό μπέικον χοιρινού. Το φυτικό μπέικον είναι ακόμα μια πιο υγιεινή επιλογή, καθώς περιέχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.

Επίσημη προειδοποίηση για τις σοκολάτες Dubai – Περιέχουν επικίνδυνα και καρκινογόνα συστατικά κακής ποιότητας

Ανησυχητικά τα ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης για τις σοκολάτες Dubai - Οι παρασκευαστές χρησιμοποιούν φθηνά συστατικά κακής ποιότητας για να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο