Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επτά αγωγές εκατομμυρίων στην αλλαντοβιομηχανία που προκάλεσε τον θάνατο 9 ανθρώπων από λιστέρια

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπτά αγωγές εκατομμυρίων στην αλλαντοβιομηχανία που προκάλεσε τον θάνατο 9 ανθρώπων από λιστέρια
spot_img

Αγωγές για αποζημιώσεις στα θύματα λιστερίωσης που κυμαίνονται από 25.000 έως 5 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την ανάκληση χιλιάδων τόνων αλλαντικών και το κλείσιμο του εργοστασίου η μεγάλη αλλαντοβιομηχανία Boar’s Head έχει να αντιμετωπίσει και τουλάχιστον επτά αγωγές που έχουν κατατεθεί εναντίον της. Οι αγωγές για αποζημίωση κυμαίνονται από 25.000 έως και 5.000.000 δολάρια.

 Τα προϊόντα της Boar’s Head, βρίσκονται πίσω από το θανατηφόρο ξέσπασμα λιστερίωσης -το μεγαλύτερο από το 2011 στις ΗΠΑ-  που προκάλεσε 9 θανάτους και 57 ασθένειες καταναλωτών που όλοι χρειάστηκαν εισαγωγή σε νοσοκομείο. Ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που αρρώστησαν κατά τη διάρκεια της επιδημίας είναι πιθανώς υψηλότερος από αυτόν που έχει αναφερθεί, ενώ άνθρωποι σε άλλες πολιτείες μπορεί επίσης να έχουν επηρεαστεί, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Μήνυση έχουν καταθέσει  η 25χρονη έγκυος  Ashley Solberg που νοσηλεύτηκε για έξι ημέρες, η Sue Fleming (εννέα ημέρες νοσηλεία στο νοσοκομείο), η οικογένεια του Gunter Morgenstein που πέθανε μετά την κατανάλωση συκωτιού της Boar’s Head και σύμφωνα με την αγωγή, ο θάνατός του προκλήθηκε από σηψαιμία και λιστέρια μηνιγγίτιδα μετά από 10ήμερη νοσηλεία.

Αγωγή κατέθεσε επίσης ο Jeffrey Scott  που ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε σοβαρά νευρολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης του προσώπου και των δυσκολιών στην αναπνοή. Ο Σκοτ εξακολουθεί να νοσηλεύεται και η πρόγνωση της υγείας του είναι ασαφής σύμφωνα με την αγωγή, η Rita Torres που ζητά αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων (ομαδικη αγωγή) που ισχυρίζεται ότι η Boar’s Head παραπλάνησε το κοινό παραλείποντας να τους προειδοποιήσει για τη μόλυνση από λιστέρια και πως οι προσπάθειες ανάκλησης της εταιρείας ήταν επίσης ανεπαρκείς. Επίσης ομαδική αγωγή κατέθεσαν η Sheryl Gatoff, όπως και η Samantha Chuskas.

Προηγήθηκε ανάκληση 3.266 τόνων μολυσμένων αλλαντικών, 71 προϊόντα που παρήχθησαν στις 17 Ιουλίου 2024 με διάρκεια ζωής 44 ημερών, με τις επωνυμίες Boar’s Head και Old Country.

Όπως αποκαλύφθηκε, επιθεώρηση που έγινε στο εργοστάσιο στη Βιρτζίνια διαπίστωσε  δεκάδες παραβάσεις μεταξύ των οποίων μούχλα, παρουσία εντόμων κοντά σε τρόφιμα και ζωύφια σε διάφορα σημεία του εργοστασίου όπως μυρμήγκια, καθώς και ένα σκαθάρι και μια κατσαρίδα.

Με ένα δελτίο τύπου συγνώμης και βαθιάς λύπης, η εταιρεία κρεάτων Boar’s Head ανακοίνωσε ότι κλείνει επ’ αόριστον, το εργοστάσιο στο Jarratt της Βιρτζίνια των ΗΠΑ και διακόπτει οριστικά την παραγωγή liverwurst.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο