Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
22.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απίστευτο λάθος σε μπουκάλι γάλακτος – Αναφέρει ότι δεν περιέχει λακτόζη – Άμεση Ανάκληση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπίστευτο λάθος σε μπουκάλι γάλακτος - Αναφέρει ότι δεν περιέχει λακτόζη - Άμεση Ανάκληση
spot_img

Η εσφαλμένη επισήμανση των τροφίμων είναι η πιο κοινή αιτία ανάκλησης τροφίμων παγκοσμίως.

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι τα λάθη στην επισήμανση των συσκευασιών τροφίμων δεν είναι κάτι σημαντικό, μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες. Τα λάθη στη συσκευασία ενός προϊόντος μπορεί να οδηγήσουν σε αλλοίωση του, μόλυνση, πιθανές ασθένειες των καταναλωτών, ακόμη και σε θανάτους, εάν το λάθος σχετίζεται με πληροφορίες για αλλεργιογόνα. Πολύ πιο συχνά από ό,τι νομίζετε, τα λάθη αυτά οφείλονται κυρίως στην μορφή της συσκευασίας, στις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής και στο ανθρώπινο λάθος.

Να σημειωθεί ότι η εσφαλμένη επισήμανση των τροφίμων είναι η πιο κοινή αιτία ανάκλησης τροφίμων παγκοσμίως. Οι περισσότεροι άνθρωποι με τροφικές αλλεργίες (60%) βασίζονται στην ανάγνωση της συσκευασίας του προϊόντος στο κατάστημα για να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα – αλλά μόνο ένας στους τέσσερις που ελέγχει τις ετικέτες των τροφίμων (24%) βρίσκει πάντα τις πληροφορίες που χρειάζονται. Σε πρόσφατη έρευνα του GS1UK, πάνω από τα μισά άτομα με τροφικές αλλεργίες (56%) είχαν αλλεργική αντίδραση από εσφαλμένη ή ασαφή συσκευασία τροφίμων, με το 23% να έχει υποστεί πολλαπλές αντιδράσεις.

Κανονικό γάλα αναφέρει ότι δεν περιέχει λακτόζη.

Μόλις χθες η εταιρεία Arla στη Σουηδία ανακάλεσε το γάλα Arla Cultura Onaka Natural Filmmilk. Ο λόγος για την ανάκληση είναι ότι αναφέρει λανθασμένα ότι το προϊόν δεν περιέχει λακτόζη. Ανακαλούνται όλες οι συσκευασίες με τις ημερομηνίες Best before 2024-09-19, 2024-09-26 και 2024-10-03.

Στο πίσω μέρος της συσκευασίας αναγράφεται λανθασμένα ότι το Onaka περιέχει 0 γραμμάρια λακτόζης, αλλά περιέχει 3,8 γραμμάρια λακτόζης ανά 100 γραμμάρια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα σε όσους έχουν αλλεργίας\ ή δυσανεξία στη λακτόζη. Τα σημεία και τα συμπτώματα της δυσανεξίας στη λακτόζη ξεκινούν συνήθως από 30 λεπτά έως δύο ώρες μετά την κατανάλωση τροφιμών που περιέχουν λακτόζη. Τα κοινά σημεία και συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, ναυτία και μερικές φορές έμετο,  κράμπες στο στομάχι, φούσκωμα και αέρια. Όλοι οι πελάτες της Arla έχουν ενημερωθεί και η συσκευασία με τις καθορισμένες ημερομηνίες έχει σταματήσει να πωλείται.

 «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το περιστατικό και, ως εκ τούτου, ανακαλούμε όλες τις συσκευασίες Onaka. Ταυτόχρονα, έχουμε ξεκινήσει έρευνα για το πώς προέκυψε η εσφαλμένη επισήμανση. Ζητούμε συγγνώμη για αυτό, είναι σημαντικό οι καταναλωτές να αισθάνονται ασφαλείς με τα προϊόντα μας» δήλωσε η Johanna Ryssnäs, υπεύθυνη ποιότητας στην Arla.  Λόγω του λανθασμένου υλικού συσκευασίας, μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες πριν το γάλα Onaka βρεθεί και πάλι στο ψυγείο γαλακτοκομικών είπε λέει η Ryssnäs.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή στα γυάλινα μπουκάλια με βιδωτό καπάκι – Μετανάστευση τοξικών ενώσεων

Τα γυάλινα σκεύη με βιδωτό καπάκι μπορεί να περιέχουν φθαλικές ενώσεις.

Ελληνικά εστιατόρια: Ποιο αντέχει δημόσια βαθμολόγηση για υγιεινή και ασφάλεια;

Το παράδειγμα της Βρετανίας όπου τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων για την ασφάλεια τροφίμων δημοσιοποιούνται και αναρτώνται στα εστιατόρια, απέχει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα

Επιτραπέζιες ελιές: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη Υδροξυτυροσόλης

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί, στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της, ως πρόσθετο τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο