Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η πλαστική “πανούκλα” και οι ευθύνες της βιομηχανίας τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ πλαστική "πανούκλα" και οι ευθύνες της βιομηχανίας τροφίμων
spot_img

Η μείωση της χρήσης πλαστικών στο επίκεντρο.

Διάβασα πριν από λίγες μέρες το παρακάτω δημοσίευμα στους Irish Times: “Ditch the plastic and buy loose fruit and veg to save money and waste” που προτρέπει τους καταναλωτές να αγοράζουν φρούτα και λαχανικά χύμα και όχι σε πλαστικές σακούλες αλλά και να αγοράζουν μικρότερη ποσότητα για να αποφύγουν τη σπατάλη.

Το άρθρο μιλά για το τι μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές για να μειώσουμε την χρήση πλαστικών.

Παράλληλα, όμως, και η βιομηχανία τροφίμων θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, και να μειώσει άμεσα την χρήση πλαστικών συσκευασιών.

Υ.Γ. το αποτέλεσμα της πλαστικής πανούκλας (plastic plague) https://vocal.media/earth/plastic-plague

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νοθεία μελιού και ελαιολάδου στην Ευρώπη – Η νέα έκθεση του ACN για το 2023

Η νοθεία και η παραποίηση προϊόντος είχε τις περισσότερες ειδοποιήσεις στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Προειδοποίησης και Συνεργασίας (ACN) το 2023.

Κ. Κουτσουμανής (EFSA): «H Ευρώπη έχει επιτύχει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας τροφίμων σε όλο τον πλανήτη»

Ο νέος αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σε αποκλειστική συνέντευξη στο cibum, αναφέρθηκε στη νέα του θέση ως αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της EFSA, και τόνισε την ανάγκη της ολιστικής προσέγγισης των θεμάτων ασφάλειας τροφίμων.

Χαμηλότερη όλων των εποχών, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών για την ασφάλεια τροφίμων

Περίπου 1 στους 3 καταναλωτές είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» για το E. coli στον κιμά, για τα βαρέα μέταλλα στις παιδικές τροφές και για τον υδράργυρο στα θαλασσινά. 
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο