Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεκάδες κρούσματα σαλμονέλας από Μεξικάνικο

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔεκάδες κρούσματα σαλμονέλας από Μεξικάνικο
spot_img

Η ελλιπής συντήρηση των πρώτων υλών σε μη λειτουργικά ψυγεία η αιτία του κακού

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες αναφέρει ότι τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα αφού έφαγαν σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο στη Βαλένθια της Καλιφόρνια.

Οι άνθρωποι που δείπνησαν στο Madre Oaxacan Restaurant & Mezcaleria στις 13 Σεπτεμβρίου ή γύρω στις 13 Σεπτεμβρίου άρχισαν να αναφέρουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ειδοποιήθηκε αρχικά μόνο για τέσσερα κρούσματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Πάτρικ Μούντι, εκπρόσωπο του Νοσοκομείου Χένρι Μάγιο Νιούχολ, υπήρξε αισθητή αύξηση στον αριθμό των ατόμων που εμφάνιζαν γαστρεντερικά συμπτώματα τις επόμενες ημέρες.

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες έκλεισε προσωρινά το εστιατόριο.    

Προηγούμενος έλεγχος των Αρχών πάντως έδειξε ότι τα πιάτα pico de gallo, queso fresco, tamales και chile relleno αποθηκεύονται σε μη λειτουργικό ψυγείο όπου υπάρχει πάνω από την εγκεκριμένη θερμοκρασία των 41 βαθμών. Παρατηρήθηκε επίσης ότι τα οστρακοειδή συντηρούνται με μη ασφαλή τρόπο. 

Σχετικά με τη σαλμονέλα

Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν και δεν φαίνονται αλλοιωμένα. Ωστόσο, οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα. Σύμφωνα με το CDC, τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εύθραυστο.

Όποιος έχει αναπτύξει συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να μιμούνται άλλες ασθένειες, οδηγώντας συχνά σε λανθασμένη διάγνωση.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού. Οι υγιείς ενήλικες που έχουν προσβληθεί συνήθως παρουσιάζουν αδιαθεσία για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε οι ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία.

Οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι ασθενείς με καρκίνο, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες και μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Μερικοί άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωσταίνουν ή να παρουσιάζουν συμπτώματα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο