ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒρετανία: Στοπ στις διαφημίσεις fast food σε λεωφορεία και τρένα, με μπροστάρη...

Βρετανία: Στοπ στις διαφημίσεις fast food σε λεωφορεία και τρένα, με μπροστάρη τον Jamie Oliver

2 λεπτά ανάγνωσης

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας

Μετά το διαδίκτυο και τις περισσότερες ζώνες ενδιαφέροντος στην τηλεόραση, οι διαφημίσεις πρόχειρου φαγητού θα απαγορευτούν και σε ορισμένες υπηρεσίες λεωφορείων και τρένων στη Βρετανία, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας.

- Advertisement -

Η North East, είναι μεταξύ των εννέα περιοχών που θα ενταχθούν στην πρωτοβουλία η οποία ακολουθεί την εκστρατεία AdEnough που ξεκίνησε από τον σεφ Jamie Oliver και επιχειρεί να βάλει τέλος στον βομβαρδισμό των παιδιών από μηνύματα που αφορούν το ανθυγιεινό φαγητό.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Δημοτικού Συμβουλίου του Νιούκαστλ , το 26% των παιδιών σε ηλικία 6 ετών στη βορειοανατολική Ευρώπη είναι παχύσαρκα.

- Advertisement -

Περισσότερα από ένα στα πέντε παιδιά στην Αγγλία ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα από τη στιγμή που ξεκινούν το δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές. Το ποσοστό παχυσαρκίας ξεπερνά το ένα στα τρία παιδιά όταν αυτά τελειώνουν το δημοτικό.

Ο δήμαρχος της North East, Kim McGuinness, είπε ότι δεσμεύεται στην αποστολή «σαφούς μηνύματος στις εταιρείες πρόχειρου φαγητού και ευθυγραμμίζεται με τις ευρύτερες εθνικές προσπάθειες για περιορισμό της διαφήμισης fast food».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Aυτές είναι οι χειρότερες τροφές που μπορεί κανείς να φάει κατά τη διάρκεια καύσωνα – Του διαιτολόγου Ν. Ζορζοβίλη

Ορισμένες επιλογές επιβαρύνουν περισσότερο την ενυδάτωση και τη θερμορρύθμιση, ενώ άλλα τρόφιμα γίνονται επικίνδυνα όταν παραμένουν εκτός ψυγείου για πολλή ώρα

Χρήση φυτοφαρμάκων στην Ελλάδα – Νέο πιο αυστηρό πλαίσιο προστίμων από το ΥΠΑΑΤ για υπολείμματα και παραβάσεις

Το ΦΕΚ 5018/2026 καθορίζει νέα κλίμακα βαθμολόγησης για παραβάσεις σε φυτοφάρμακα και υπολείμματα τροφίμων.

Μπάνιο στη θάλασσα: Είναι πιο πιθανό να πάθω λοίμωξη από Vibrio όταν το νερό είναι ζεστό; Τι ισχύει και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων δημιουργεί νέα δεδομένα για ένα βακτήριο που μπορεί να μεταδοθεί από το νερό