Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
28.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Βρετανική Ένωση Αγροτών ανάγκασε τη τράπεζα NatWest να υπαναχωρήσει στις συστάσεις της για αντικατάσταση ζωϊκών προϊόντων

ΑρχικήΝέαΗ Βρετανική Ένωση Αγροτών ανάγκασε τη τράπεζα NatWest να υπαναχωρήσει στις συστάσεις της για αντικατάσταση ζωϊκών προϊόντων
spot_img

Η NatWest μείωσε τις διατροφικές της συστάσεις προς τους χρήστες της τραπεζικής της εφαρμογής μετά από μήνες πιέσεων από τους κτηνοτρόφους.

Η βρετανική τράπεζα NatWest προέβη σε αλλαγές στον ανιχνευτή ανθρακικού αποτυπώματος στην εφαρμογή της, ο οποίος προηγουμένως συνιστούσε στους χρήστες να τρώνε λιγότερο μοσχαρίσιο κρέας και γαλακτοκομικά, αφού αντιμετώπισε αντιδράσεις από την Εθνική Ένωση Αγροτών (NFU).

Η εφαρμογή συμβούλευε τους Βρετανούς να «αντικαταστήσουν το μοσχαρίσιο κρέας» και να «αλλάξουν σε γάλα φυτικής προέλευσης» για να μειώσουν τις επιπτώσεις τους στο κλίμα, αλλά η NatWest έχει πλέον αφαιρέσει αυτές τις συστάσεις, προσθέτοντας αντ’ αυτού μια πρόταση να «αγοράζουν τοπικά, βρετανικά και εποχιακά προϊόντα».

Αυτό έγινε χάρη στην πίεση της NFU, η οποία χαιρέτισε τις αλλαγές, αλλά εξακολουθεί να εκφράζει την απογοήτευσή της για τα «υπεραπλουστευμένα μηνύματα», όπως τα χαρακτήρισε, που «δεν υποστηρίζουν τη βρετανική γεωργία».

Οι χρήστες λάμβαναν κάθε μήνα μια εξατομικευμένη βαθμολογία αποτυπώματος άνθρακα, με την τράπεζα να σημειώνει (σωστά) ότι η διακοπή του κόκκινου κρέατος και η αντικατάσταση των γαλακτοκομικών προϊόντων με γάλα φυτικής προέλευσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 12 κιλά και 6 κιλά αντίστοιχα.

Μετά από επανεξέταση, η NatWest έχει πλέον αφαιρέσει αυτές τις συστάσεις, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις βροχοπτώσεις ρεκόρ που αφήνουν τη βρετανική γεωργική βιομηχανία «στο χείλος του γκρεμού», με πολλούς αγρότες να σκέφτονται να εγκαταλείψουν εντελώς το επάγγελμα, καθώς η αυτοπεποίθησή τους βρίσκεται σε χαμηλό 14 ετών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να μειώσει τις εκπομπές ρύπων, τη ρύπανση των υδάτων και τη χρήση γης κατά 75% σε σύγκριση με μια διατροφή πλούσια σε κρέας. Ακόμα και αν αντικατασταθεί μόνο το ήμισυ της πρόσληψης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων με φυτικά ανάλογα, το αποτέλεσμα θα ήταν μείωση των γεωργικών εκπομπών κατά 31%, μείωση της χρήσης γης κατά 12% και ουσιαστικά τερματισμός της αποψίλωσης των δασών.

Η NFU, ωστόσο, υποστηρίζει ότι το κρέας και τα γαλακτοκομικά της χώρας είναι «από τα πιο βιώσιμα στον κόσμο, με τις εκπομπές βοείου κρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι λιγότερες από το μισό του παγκόσμιου μέσου όρου». Ωστόσο, αυτό αποτυγχάνει να φιλοξενήσει τις εκπομπές μεθανίου, το 48% των οποίων προέρχεται από τη γεωργία. Το αέριο – 80 φορές πιο ισχυρό από τον άνθρακα – είναι υποπροϊόν της εντερικής ζύμωσης από την κτηνοτροφία και της αποσύνθεσης της κοπριάς υπό αναερόβιες συνθήκες.

https://www.greenqueen.com.hk/natwest-carbon-footprint-tracker-national-farmers-union-meat-dairy

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένο νερό ή νερό βρύσης; – Νέα επιστημονική μελέτη

Κάθε λεπτό αγοράζονται 1 εκατομμύριο εμφιαλωμένα νερά παγκοσμίως!

BEST in TASTE by cibum: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμός γεύσης με κριτές καταναλωτές και πρωτόκολλο ISO

Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των γευστικών δοκιμών και η υποβολή συμμετοχών - Καινοτόμος τρόπος αξιολόγησης των προϊόντων και πιάτων, που στηρίζεται στην άποψη των καταναλωτών και όχι των ειδικών.

Ερευνητές εντόπισαν σχεδόν 200 ουσίες που συνδέονται με καρκίνο του μαστού σε συσκευασίες τροφίμων!

Νέα συγκλονιστική μελέτη δείχνει ότι παρά την αυστηρή νομοθεσία, οι καταναλωτές είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στα κενά των προτύπων που ρυθμίζουν τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο