Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
24.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Greenpeace μηνύει τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της Νέας Ζηλανδίας για παραπλανητική διαφήμιση

ΑρχικήΝέαΗ Greenpeace μηνύει τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της Νέας Ζηλανδίας για παραπλανητική διαφήμιση
spot_img

Η Greenpeace κατηγορεί τη Fonterra πως έχει κολλήσει στο παρελθόν και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το greenwash.

Η Greenpeace έχει προχωρήσει σε νομική κίνηση εναντίον της γαλακτοβιομηχανίας Fonterra, κατηγορώντας την για παραπλανητική διαφήμιση σχετικά με το προϊόν βουτύρου της μάρκας Anchor.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Fonterra διαφημίζει ότι το βούτυρο της μάρκας είναι 100% χορτοφαγικό και προέρχεται αποκλειστικά από αγελάδες της Νέας Ζηλανδίας που τρέφονται με χόρτο. Ωστόσο, η Greenpeace υποστηρίζει ότι η πραγματικότητα διαφέρει, καθώς η εταιρεία επιτρέπει στη διατροφή των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων να περιλαμβάνει έως και 20% ζωοτροφές που δεν είναι χόρτο, κάτι που θεωρείται παραπλανητικό.

Ένα βασικό σημείο ανησυχίας είναι ότι οι ζωοτροφές αυτές, που περιλαμβάνουν φοινικοπυρήνες (PKE), συνδέονται άμεσα με την αποψίλωση των τροπικών δασών στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εισαγόμενοι φοινικοπυρήνες συμβάλλουν στην καταστροφή των οικοτόπων ζώων όπως οι ουρακοτάγκοι, και η Greenpeace θεωρεί ότι οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχουν τα προϊόντα που αγοράζουν στο περιβάλλον.

Η εκπρόσωπος της Greenpeace, Sinéad Deighton-O’Flynn, τονίζει ότι η στρατηγική της Fonterra αποσκοπεί στο να παρουσιάσει το προϊόν της ως πιο φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο, ενώ στην πραγματικότητα η χρήση PKE συνδέεται με σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.

Όπως δήλωσε, οι καταναλωτές θα ήταν σοκαρισμένοι αν συνειδητοποιούσαν ότι το βούτυρο που αγοράζουν από τα σούπερ μάρκετ συμβάλλει στην καταστροφή των δασών και των οικοσυστημάτων στη Νοτιοανατολική Ασία. Η Νέα Ζηλανδία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φοινικοπυρήνων παγκοσμίως, με τη βιομηχανία γαλακτοκομικών να εισάγει περίπου 2 εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο.

Η Fonterra, σε απάντησή της, αναγνώρισε ότι χρησιμοποιεί PKE ως συμπληρωματική τροφή σε περιόδους όπου η φυσική ανάπτυξη χόρτου είναι περιορισμένη, όπως κατά τη διάρκεια ξηρασίας. Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι καταβάλλει προσπάθειες για την υπεύθυνη προμήθεια των φοινικοπυρήνων και διαβεβαίωσε ότι διεξάγονται τακτικοί έλεγχοι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν γίνεται υπερβολική χρήση τους.

Αν και η Fonterra επιβεβαίωσε ότι έλαβε νομική ειδοποίηση από την Greenpeace, δεν προχώρησε σε περαιτέρω σχόλια, δεδομένου ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

https://www.rnz.co.nz/news/national/529460/greenpeace-sues-fonterra-over-100-percent-grass-fed-butter-claim

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ISO: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

O ISO βοηθά τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να...

Απάτη τροφίμων: Νέο εργαλείο της ΕΕ για την προστασία της ακεραιότητας της τροφικής αλυσίδας

Ένα εργαλείο πληροφορικής ανάλυσης κινδύνου βάσει πληροφοριών που προστατεύει τα ευρωπαϊκά συστήματα τροφίμων.

7 νεκροί από μαγιά αρτοποιίας – Μόλυνση της γραμμής παραγωγής με λιστέρια

Η νομοθεσία που δεν απαιτεί την αναφορά στις αρχές παρουσίας παθογόνων μικροοργανισμών, σε μη έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (RTE), ήταν μοιραία για 7 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο