Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΔΕΛΤΑ στηρίζει την Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας

ΑρχικήΝέαΗ ΔΕΛΤΑ στηρίζει την Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
spot_img
Χ. Τσόλκας: “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας“.

Η ΔΕΛΤΑ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί και θέλοντας να στηρίξει τη δράση του Υπουργείου Υγείας για την προαγωγή υγείας των παιδιών, παραχωρεί τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού ευαισθητοποίησης για την προώθηση του υγιεινού πρωινού σε παιδιά νηπιαγωγείου. Παράλληλα, η εταιρεία αναστέλλει τις δράσεις για την καλή διατροφή που υλοποιεί από το 2011 σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς για όσο διάστημα θα υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα στα σχολεία από την πολιτεία. Επισημαίνεται ότι η Εθνική Δράση κατά της παιδικής παχυσαρκίας έχει ως κύριο στόχο τη μείωση του ποσοστού παχυσαρκίας, σε παιδιά ηλικίας 2 έως 14 ετών, από 37,5% που ήταν το 2019 σε 24,5% έως το 2030. 

Στο περιθώριο της τελετής παράδοσης του σχετικού υλικού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, Χρήστος Τσόλκας, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης που αναπτύσσει η πολιτεία το υλικό που παραχωρούμε σήμερα θα πετύχει το μεγάλο του στόχο: να βοηθήσει κάθε παιδί απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας να υιοθετήσει καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους ανθρώπους του Υπουργείου Υγείας και όλους τους φορείς που εργάζονται για να καθιερώσουν την καλή διατροφή και τη σωματική άσκηση ως βασικά εργαλεία προαγωγής της υγείας του ελληνικού πληθυσμού».

Από την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, δήλωσε:

«Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας στη χώρα μας και γι’ αυτό χρειάζεται συλλογική δράση και συνεργασία. Η παραχώρηση του υλικού από τη ΔΕΛΤΑ, κατόπιν τεχνικής δοκιμής και επιστημονικής προσαρμογής από εμπειρογνώμονες της UNICEF και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, θα ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας. Στόχος μας είναι το υλικό αυτό να φτάσει σε κάθε σχολική αίθουσα, να εκπαιδεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να εμπνεύσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά. Η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με την πολιτεία, και η συνεισφορά διεθνών οργανισμών όπως η UNICEF και επιστημονικών ιδρυμάτων όπως το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, δείχνει τον δρόμο για να πετύχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα. Μαζί μπορούμε να μειώσουμε τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας και να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα υγιές και φωτεινό μέλλον».
Σχετικά με τη ΔΕΛΤΑ

Η ΔΕΛΤΑ είναι μια εταιρεία τροφίμων που δραστηριοποιείται στον χώρο της καλής διατροφής, η οποία εδώ και πάνω από 70 χρόνια προσφέρει ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, τα οποία καλύπτουν τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας, και ταυτόχρονα προάγουν διεθνώς το ευ ζην της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει γάλα, γιαούρτι, χυμούς, παγωμένο τσάι, φυτικά και τυροκομικά προϊόντα, έχοντας ηγετική παρουσία σε πολλούς από τους τομείς δραστηριοποίησής της. Η ΔΕΛΤΑ πάντοτε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη στήριξη της κοινωνίας και τη χρηστή διακυβέρνηση, δημιουργεί επιπρόσθετη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εθνική οικονομία και ευημερία της χώρας. Η ΔΕΛΤΑ αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ομίλου Vivartia. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.delta.gr

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ISO: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

O ISO βοηθά τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να...

Απάτη τροφίμων: Νέο εργαλείο της ΕΕ για την προστασία της ακεραιότητας της τροφικής αλυσίδας

Ένα εργαλείο πληροφορικής ανάλυσης κινδύνου βάσει πληροφοριών που προστατεύει τα ευρωπαϊκά συστήματα τροφίμων.

7 νεκροί από μαγιά αρτοποιίας – Μόλυνση της γραμμής παραγωγής με λιστέρια

Η νομοθεσία που δεν απαιτεί την αναφορά στις αρχές παρουσίας παθογόνων μικροοργανισμών, σε μη έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (RTE), ήταν μοιραία για 7 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο