Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί η βιομηχανία των σνακ στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει κρίση με κύμα απεργιών

ΑρχικήΝέαΓιατί η βιομηχανία των σνακ στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει κρίση με κύμα απεργιών
spot_img

cibum team

Ακούγεται παράδοξο ωστόσο η βιομηχανία των σνακ στις ΗΠΑ, παρά την αύξηση ων πωλήσεων κατά τα lockdown, αντιμετωπίζει ντόμινο απεργιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν τον Ιούλιο, μια επιτυχημένη απεργία εργαζομένων σε εργοστάσιο Topeka Frito-Lay τράβηξε την προσοχή του έθνους. Ο εκπρόσωπος της πολιτείας του Κάνσας, Jason Probst, δήλωσε ότι η απεργία έδειξε ότι οι εργαζόμενοι “»έχουν κουραστεί να δίνουν τη ζωή τους για χαμηλούς μισθούς και να θυσιάζουν την ποιότητα ζωής τους, έτσι ώστε κάποιος άλλος μπορεί να αποφέρει μεγάλα κέρδη ».

Μάλιστα, προέβλεψε ότι η απεργία της Topeka ήταν μόνο η αρχή. Χρειάστηκαν μόνο μερικές εβδομάδες για να γίνουν πραγματικότητα οι προβλέψεις του.

Πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι και στα τέσσερα αρτοποιεία και κέντρα διανομής της Nabisco στην Αμερική – από το Πόρτλαντ του Όρεγκον μέχρι το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια – απεργούν αυτή στιγμή.

Οι εργαζόμενοι λένε ότι η Nabisco τους αναγκάζει να εργάζονται έως και 16 ώρες χωρίς υπερωρίες και να παίρνουν βάρδιες το Σαββατοκύριακο σε δύσκολες συνθήκες.

«Οτιδήποτε μετά από οκτώ ώρες, πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι υπερωριακή», εξήγησε στο More Perfect ο Willie Williams, εργαζόμενος στο εργοστάσιο του Chicago Nabisco. «Προσπαθούν να μας πάνε πίσω, νομίζω, στις μέρες της δουλείας όπου δουλεύουμε όλες αυτές τις ώρες και δεν παίρνουμε άλλα χρήματα γι ‘αυτό, εξήγησε.

Η Nabisco μετέφερε πρόσφατα εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο Μεξικό, κλείνοντας εργοστάσια στη Γεωργία και το Νιου Τζέρσεϊ εν μέσω της πανδημίας. Επιπλέον, η εταιρεία μείωσε αισθητά τις (κάποτε) γενναιόδωρα συνταξιοδοτικές της παροχές και καλεί τώρα τους εργαζόμενους να πληρώσουν περισσότερα για παροχές υγειονομικής περίθαλψης.

Και όλα παρά το γεγονός ότι χάρη(εν μέρει) σε όλους τους αποκλεισμούς, τις κινηματογραφικές βραδιές και την εργασία και το σχολείο από το σπίτι, ολόκληρος ο τομέας των σνακ σημείωσε αύξηση πωλήσεων πέρυσι, με ορισμένες μάρκες να αυξάνουν τις πωλήσεις τους κατά περισσότερο από 100 τοις εκατό σε σχέση με τον αριθμό τους πριν από την πανδημία. Αυτή η αυξημένη ζήτηση έχει ασκήσει πίεση στους κατασκευαστές σνακ να παράγουν και να διανέμουν περισσότερα σνακ.

 Αυτή η απεργία απειλεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και να τραβήξει περισσότερη προσοχή από την απεργία Frito-Lay πριν από αυτήν.

Τα τρένα που λειτουργούσαν από το σωματείο και μετέφεραν αλεύρι και ζάχαρη στα εργοστάσια της Nabisco, υποστηρίζουν τους απεργούς εργαζόμενους της Nabisco.

Την ίδια ώρα,οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των προϊόντων της Nabisco και συμβολής σε κεφάλαια απεργίας εξαπλώνονται στα κοινωνικά μέσα.

Όλα δείχνουν ότι το θέμα θα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις με τους εργαζόμενους σε Frito-Lay και Nabisco να στέλνουν σαφές μήνυμα: πληρώστε τώρα ή υποστείτε τις συνέπειες και πληρώστε περισσότερα αργότερα.

Με πληροφορίες από businessinsider.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα