Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπαίνει στα MyMarket η «Μάρκα του Καταναλωτή»

ΑρχικήΝέαΜπαίνει στα MyMarket η «Μάρκα του Καταναλωτή»
spot_img

cibum team

Για ένα άκρως δημιουργικό και πυκνό, από άποψη εξελίξεων φθινόπωρο, ετοιμάζεται η Πρωτοβουλία της «Μάρκας του Καταναλωτή».

Μετά την επιτυχία που γνώρισαν αντίστοιχες προσπάθειες σε εννέα τουλάχιστον ξένες αγορές, αποκτά πλέον και στη χώρα μας μία αξιοσημείωτη δυναμική.

Το καινοτόμο εγχείρημα συστήθηκε στο ελληνικό κοινό τον Μάιο του 2020 με το παστεριωμένο γάλα και ακολούθησαν λίγους μήνες μετά το ελαιόλαδο (13.000 μπουκάλια των 750 ml έχουν διατεθεί από τις αρχές του έτου) και προς το τέλος του έτους το «γιαούρτι του Καταναλωτή» (90.000 τεμάχια από τις αρχές του έτους).

Πλέον, η σκυτάλη περνάει στην φέτα, για την οποία το σχετικό ερωτηματολόγιο, μέσω του οποίου το κοινό συμμετέχει στον καθορισμό τόσο των προδιαγραφών του προϊόντος όσο και της τιμής του παραγωγού, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της οργάνωσης και ψηφίζεται αυτό το διάστημα

Όπως δηλώνει ο συνιδρυτής και συντονιστής του εγχειρήματος, Λάμπης Κώτσου, πιθανότατα μέσα στον Οκτώβριο θα κάνει την εμφάνισή της στην αγορά η «φέτα του Καταναλωτή» η οποία θα παράγεται με πρώτη ύλη από Μακεδόνες αιγοπροβατοτρόφους και από τη δραμινή γαλακτοβιομηχανία ΝΕΟΓΑΛ, η οποία παράγει για λογαριασμό της πρωτοβουλίας και το γιαούρτι.

Μάλιστα, από τις απαντήσεις που έχουν καταχωρηθεί μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το λανσάρισμα θα γίνει στην κλασική συσκευασία των 400 γραμμαρίων και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή λιανικής.

Αυτό, ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Κώτσου, δεν συνεπάγεται συμπίεση της τιμής παραγωγού όπως και στους υπόλοιπους κωδικούς, που έχουν κυκλοφορήσει υπό την ομπρέλα της «Μάρκας του Καταναλωτή». Βασική αρχή του project είναι η διασφάλιση μιας δίκαιης αμοιβής, που θα επιτρέψει στον αγρότη να είναι βιώσιμος και ταυτόχρονα να επενδύσει στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση της εκμετάλλευσης του.

Στο πλαίσιο αυτό, για το αγελαδινό γάλα, που κατευθύνεται σε εμφιάλωση και παραγωγή γιαουρτιού, η τιμή αγοράς του γάλακτος από τον κτηνοτρόφο είναι κατ’ ελάχιστον 47,5 και 48,5 λεπτά το κιλό ενώ για το ελαιόλαδο διαμορφώνεται σε 3,24 ευρώ το κιλό για το συμβατικό και 4,24 ευρώ το κιλό για το βιολογικό. Σε όλες τις περιπτώσεις οι μίνιμουμ αυτές τιμές είναι κλειδωμένες για μία τριετία, ενώ υπόκεινται σε ανοδική αναθεώρηση εφόσον η αγορά σε τοπικό επίπεδο κινηθεί υψηλότερα.

Πηγή: Ύπαιθρος Χώρα

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άσχημα τα νέα για τα πρόσθετα τροφίμων: Δημοσιεύτηκε ανασκόπηση για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και στις ασθένειες του εντέρου

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και πρόσθετα τροφίμων για την υγεία και τις ασθένειες του εντέρου.

Ρεκόρ μαζικών τροφικών δηλητηριάσεων των τελευταίων 40 ετών στη Γαλλία – Το 45% σημειώθηκαν σε εστιατόρια!

2.000 μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις στη Γαλλία το 2022 - "Σάρωσε" η σαλμονέλα σε αυγά.

Για πρώτη φορά εντοπίζεται τοξικότητα σε κοινό πρόσθετο τροφίμων

Το πρόσθετο τροφίμων E551 μπορεί να προκαλέσει κοιλιοκάκη!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα