Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κινέζικο αντιντάμπινγκ στο ευρωπαϊκό μπράντι – Το Πεκίνο λέει ότι πρόκειται για εμπορική “θεραπεία”

ΑρχικήΝέαΚινέζικο αντιντάμπινγκ στο ευρωπαϊκό μπράντι - Το Πεκίνο λέει ότι πρόκειται για εμπορική "θεραπεία"
spot_img

Τα μέτρα αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές μπράντι από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα θεμιτό εμπορικό μέτρο, υποστηρίζει το Πεκίνο.

Τα μέτρα αντιντάμπινγκ της Κίνας στις εισαγωγές μπράντι από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι “θεμιτά μέτρα εμπορικής θεραπείας”, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του προσωρινού αυτού περιορισμού.

Γαλλικές μάρκες, όπως οι Henessy και Remy Martin θα υπόκεινται στα μέτρα, που ανακοινώθηκαν μερικές μέρες αφότου η 27μελής ΕΕ ενέκρινε την επιβολή δασμών στις εισαγωγές ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα, προκαλώντας τη μεγαλύτερη εμπορική διένεξη με το Πεκίνο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε πως τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας έδειξαν πως το ντάμπινγκ στο μπράντυ από την ΕΕ κινδυνεύει να προκαλέσει “σημαντική βλάβη” στην εγχώρια βιομηχανία.

Σήμερα το υπουργείο ανέφερε πως οι ενέργειες της ΕΕ εναντίον των κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων “στερούνται πραγματικής και νομικής βάσης” και “παραβιάζουν σαφώς” τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Η Κίνα έχει διαμαρτυρηθεί έντονα στον ΠΟΕ, πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο