Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να κάνει στροφή σε παρασκευή σνακ με περισσότερα φρούτα και λαχανικά; Μελέτη

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΓιατί η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να κάνει στροφή σε παρασκευή σνακ με περισσότερα φρούτα και λαχανικά; Μελέτη
spot_img

«Φτιαγμένο με φρούτα και λαχανικά» είναι ο τρίτος υψηλότερος οδηγός στην επιλογή σνακ παγκοσμίως

Σχεδόν οι μισοί (48%) των καταναλωτών παγκοσμίως καταναλώνουν πάνω από δύο σνακ την ημέρα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του HealthFocus International. Τα σνακ που καταναλώνουν, ωστόσο, δεν είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη λέξη μέχρι τώρα, δηλαδή, κρακεράκια, μπισκοτάκια και άλλα τυποποιημένα, υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα. Η στροφή προς την υγιεινή διατροφή είναι εμφανής γεγονός που έχει οδηγήσει και τη βιομηχανία τροφίμων να αλλάξει τα συστατικά στα παρασκευάσματά της.  

Η έκθεση HealthFocus International διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι προσεγγίζουν τα σνακ με τον ίδιο τρόπο που επιλέγουν τα γεύματά τους, περιμένοντας πιο υγιεινές επιλογές, ακόμη και σε απολαυστικές κατηγορίες.

Οι νεότεροι καταναλωτές πιστεύουν ιδιαίτερα ότι η κατανάλωση πολλαπλών υγιεινών σνακ την ημέρα είναι εξίσου θρεπτική και μερικές φορές καλύτερη από την κατανάλωση τριών γευμάτων την ημέρα, αναφέρει η έκθεση. Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές δεν έχει σταθερά μοτίβα για το πότε και πόσο τρώνε, υπογραμμίζοντας τη σημασία των υγιεινών σνακ για την κάλυψη αυτού του χώρου ανάγκης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 45% προσεγγίζει τα σνακ με στόχο να βρει τις πιο υγιεινές επιλογές που είναι διαθέσιμες, ενώ το 38% ακολουθεί μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση λέγοντας ότι επιτρέπει στον εαυτό του απολαυστικά σνακ ως μέρος μιας συνολικής υγιεινής διατροφής. 

Οι βιομηχανίες που έχουν λάβει το μήνυμα

«Φτιαγμένο με φρούτα και λαχανικά» είναι ο τρίτος υψηλότερος οδηγός στην επιλογή σνακ παγκοσμίως, ανέφερε η έκθεση.

Το Cheerios Veggie Blends, για παράδειγμα, που αποτελεί βασικό στοιχείο στην κατηγορία των παιδικών τροφών, έχει τώρα φρούτα και λαχανικά σε κάθε μερίδα, συμπεριλαμβανομένων συστατικών όπως σκόνη γλυκοπατάτας, καρότου και σπανακιού και πουρέ μπανάνας και μύρτιλλων.

Το Once Upon a Farm είναι μια άλλη μάρκα που προσθέτει πουρέ φρούτων και λαχανικών στα προϊόντα της, ανέφερε η έκθεση. Οι μπάρες του περιέχουν συστατικά όπως μήλο, αχλάδι, φράουλα, βατόμουρο, μπανάνα, κολοκύθα ή/και παντζάρια. Τα σνακ μπαρ της Cerebelly, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, χρησιμοποιούν επίσης κατσαρό λάχανο, μανιτάρια maitake, φύκια και χλωρέλλα.

Τα υγιεινά συστατικά, τα βοτανικά εκχυλίσματα και οι καινοτομίες με βάση τα φυτά έχουν κάνει τους καταναλωτές να αισθάνονται πιο κοντά στη φύση», ανέφερε η έκθεση. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο