Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κι όμως: Υπάρχει ψωμί με περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΚι όμως: Υπάρχει ψωμί με περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό!
spot_img

Ιδανικό για όσους θέλουν να αυξήσουν την ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης τους.

Τα αυγά μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με λίγη πρωτεΐνη που θα σας βοηθήσει να νιώσετε χορτάτοι μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

Είναι επίσης καλή ιδέα να λαμβάνετε περίπου 15 έως 30 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα αντί να κρατάτε τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη για αργότερα μέσα στην ημέρα.

Επειδή ένα αυγό έχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, μπορεί να υπολείπεστε των πρωτεϊνικών σας αναγκών αν αυτή είναι η μόνη σας πηγή πρωτεΐνης. Η προσθήκη μπέικον ή λουκάνικου προσθέτει μόνο ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά και τα επεξεργασμένα κρέατα όπως αυτά συνδέονται με τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις και τον διαβήτη.

Ο τύπος του ψωμιού που επιλέγετε μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνες χωρίς να προσθέσετε κορεσμένα λιπαρά. Και δύο φέτες ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι παρέχουν 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Αυτό, επίσης, που δεν θα δείτε στο συγκεκριμένο ψωμί είναι λίπος, και τα περισσότερα από αυτά τα ψωμιά έχουν ελάχιστη ζάχαρη.

Το ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι έχει περισσότερη πρωτεΐνη από το κανονικό ψωμί, επειδή η διαδικασία της βλαστήσεως ενισχύει την ποσότητα και τη διαθεσιμότητα των αμινοξέων στο σιτάρι. Σε σύγκριση με άλλα ψωμιά, τα ψωμιά με βλαστημένο σιτάρι καθιστούν επίσης περισσότερα μέταλλα και αντιοξειδωτικά διαθέσιμα για τον οργανισμό σας.

Το ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι είναι λίγο πιο ακριβό από το κανονικό ψωμί, επειδή η διαδικασία της βλαστήσεως αυξάνει το κόστος παραγωγής. Αρχικά, πρέπει να μουλιάσετε τους σπόρους σε νερό και στη συνέχεια να τους αποθηκεύσετε για αρκετές ημέρες μέχρι να αρχίσουν να βλαστάνουν.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Food Science and Nutrition, αυτή η διαδικασία βλάστησης αλλάζει το θρεπτικό προφίλ του σιταριού και καθιστά τα θρεπτικά συστατικά πιο διαθέσιμα για να τα απορροφήσει ο οργανισμός σας.

Ανάλογα με τον τύπο του βλαστημένου σπόρου, μπορεί να δείτε έως και 10% αύξηση της πρωτεΐνης ανά γραμμάριο, και αυτή η πρωτεΐνη είναι πιο εύπεπτη. Τα ένζυμα διασπούν τα λίπη στους σπόρους κατά τη διαδικασία της φύτρωσης, ώστε να χρησιμεύσουν ως πηγή ενέργειας για το αναπτυσσόμενο φυτό. Αυτό σημαίνει ότι οι βλαστημένοι σπόροι θα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Πολλές φυτικές τροφές, συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών ολικής αλέσεως, έχουν φυτικά άλατα που μπορούν να εμποδίσουν την απορρόφηση σημαντικών θρεπτικών συστατικών από το σώμα σας. Όταν τα δημητριακά βλαστάνουν, το φυτικό οξύ διασπάται.

Η διαθεσιμότητα μετάλλων όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος μπορεί να αυξηθεί έως και 90% ανάλογα με τον τύπο του σπόρου και τη διαδικασία φύτρωσης. Τα φυτρωμένα δημητριακά έχουν επίσης φλαβονοειδή όπως η καεμφερόλη, η κερκετίνη και η λουτεολίνη που βοηθούν το σώμα σας να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε χρόνιες ασθένειες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Διασταυρούμενη επιμόλυνση: Ανακάλυψη-σταθμός για την βιομηχανία – Τεχνολογία εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα από τις επιφάνειες

Η διασταυρούμενη μόλυνση, είτε πρόκειται για φυσικά αλλεργιογόνα, μη αποκαλυπτόμενα αλλεργιογόνα ή αναποτελεσματικές διαδικασίες υγιεινής, δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο για τους μεταποιητές τροφίμων

Τρώγοντας χρυσό και άλλα βαρέα μέταλλα – Ανάλυση ασφάλειας τροφίμων

Τελικά, είναι όλα τα βαρέα μέταλλα επιβλαβή ή είναι απλά θέμα χημείας;

Προσοχή: Και στην Ελλάδα πωλούνται τα επικίνδυνα πατατάκια – Update της ειδοποίησης RASFF

Η μία μετά την άλλη 18 χώρες ανακαλούν από την αγορά Nacho με τυρί.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο