Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η πιο απαιτητική έκθεση παγωτού στον κόσμο – Οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στους εκθέτες

ΑρχικήΝέαΗ πιο απαιτητική έκθεση παγωτού στον κόσμο - Οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στους εκθέτες
spot_img

Το αυθεντικό Ιταλικό “gelato” με τις υψηλές απαιτήσεις.

Η παλαιότερη εμπορική έκθεση παγωτού στον κόσμο που έχει προγραμματιστεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2024 στο Longarone της Ιταλίας, η Mostra Internazionale del Gelato Artigianale (MIG), επέλεξε να παραταχθεί δίπλα σε τοπικούς παραγωγούς παγωτού, μεγάλες εταιρείες του κλάδου με μια ποικιλία πρώτων υλών προέρχεται από υψηλής ποιότητας φυσικά συστατικά και μικρές επιχειρήσεις με εξειδικευμένη παραγωγή.

Στόχος της έκθεσης είναι να διασφαλιστεί η γνησιότητα, η αυθεντικότητα του ιταλικού “gelato” και η βιωσιμότητα από οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική άποψη. Στη βάση αυτού του μετασχηματισμού βρίσκεται η επιθυμία να ανανεωθεί η παράδοση και να προσελκύσει ένα νεανικό κοινό, με προσοχή στις νέες τάσεις στη γεύση.

Ο δεύτερος στόχος είναι να ενθαρρυνθούν οι παραγωγοί παγωτού να υιοθετήσουν πρακτικές και διαδικασίες παραγωγής αιχμής, βασισμένες σε τεχνολογίες χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να επικεντρωθούν σε «καλό» και «υγιεινό» χειροποίητο παγωτό.

Η MIG έχει υιοθετήσει ένα αυστηρό σύνολο κανόνων που επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε εκθέτες των οποίων τα προϊόντα συμμορφώνονται με ορισμένα χαρακτηριστικά, και προβλέπει επίσης την παρουσία ειδικών σε θέματα διατροφής και διαιτολόγων για να εμβαθύνουν στις λειτουργικές και υγιεινές πτυχές του παγωτού.

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις

Οι εταιρείες πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που εκτίθενται είναι διαμορφωμένα με συστατικά που περιλαμβάνονται σε συγκεκριμένο κατάλογο και μόνο σε συγκεκριμένες ποσότητες. Ειδικότερα, επιτρέπονται μόνο τα ακόλουθα:

  • Σάκχαρα όλων των τύπων, γλυκαντικά και πολυόλες
  • Φυσικά πρόσθετα (όπως αλεύρι χαρουπιών, κόμμι γκουάρ ή αλγινικά), αλλά και συμπυκνωμένες πάστες βανίλιας, καφέ, γλυκόριζας και σπιρουλίνας (μέγιστο 30 γραμμάρια/κιλό ανά συνταγή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν περιέχουν τεχνητά αρώματα και τεχνητές χρωστικές) και ουδέτερους σταθεροποιητές ( με μέγιστη χρήση 10 γραμμαρίων ανά κιλό συνταγής)
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα και παράγωγα που μπορούν να περιέχουν μόνο γάλα, σκόνες γάλακτος, πρωτεΐνες και εκχυλίσματα γάλακτος.
  • Διαιτητικές ίνες και πρεβιοτικά όλων των τύπων. συμπληρώματα διατροφής και προβιοτικά
  • Ζαχαρωμένα φρούτα (χωρίς συντηρητικά, αρώματα και τεχνητές χρωστικές)
  • Αποξηραμένα φρούτα και εξευγενισμένες πάστες αποξηραμένων φρούτων (υπό την προϋπόθεση ότι δεν προστίθενται με τεχνητά αρώματα και χρωστικές).
  • Φρέσκα φρούτα (χυμός, πουρές και πάστα, αλλά πάντα χωρίς τεχνητά αρώματα και χρωστικές).
  • Βότανα και μπαχαρικά (συμπεριλαμβανομένης της βανίλιας και του καφέ)
  • Αλεύρια όλων των τύπων
  • Φρέσκα και παστεριωμένα αυγά
  • Σοκολάτα και κακάο σε όλες τις μορφές του (από φασόλια μέχρι βούτυρο)
  • Κρασιά, μπύρα και οινοπνευματώδη ποτά
  • Προϊόντα ζαχαροπλαστικής (όπως μπριός, παντεσπάνι, αλλά και χωνάκια, μπισκότα, γκοφρέτες, ποικιλίες παγωτού και βρώσιμα διακοσμητικά τροφίμων) φρέσκα, συσκευασμένα σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα ή κατεψυγμένα, χωρίς τεχνητά αρώματα και χρωστικές.

Στόχος είναι να ενθαρρυνθεί η δεξιοτεχνία του παρασκευαστή παγωτού εγκαταλείποντας τα βολικά ημικατεργασμένα προϊόντα, χτίζοντας την πίστη των πελατών με μοναδικές προτάσεις γεύσης, για τις οποίες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το παγωτό επιβεβαιώνει τη σύνδεσή του με την Ιταλία, με τις παραδόσεις και με την ικανότητα κάθε παγωτατζή να εκφράζεται παρακμάζοντας το επάγγελμα με βιώσιμο και δημιουργικό τρόπο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl Hellas: Νέα καταγγελία στο cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Απανωτές οι καταγγελίες για ελαττωματικά και αλλοιωμένα προϊόντα από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Σε ποια γειτονιά επιβλήθηκε περιορισμός σε νέα Fast Food και ποια τα αποτελέσματα

Ερευνητές εξέτασαν τον αντίκτυπο της πολιτικής στη βορειοανατολική Αγγλία, όπου το Συμβούλιο του Γκέιτχεντ εμπόδισε οποιαδήποτε υπάρχουσα εμπορική ιδιοκτησία να μετατραπεί σε φαστ φουντ.

Ένας νεκρός από μολυσμένο χάμπουργκερ της McDonald’s – Δεκάδες νοσηλεύονται

Οι ασθενείς ανέφεραν ότι έφαγαν χάμπουργκερ γνωστό με την ονομασία «Quarter Pounder»
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο