Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
17.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα

ΑρχικήΝέαΔιαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα
spot_img

cibum team

International Journal of Food Science and Technology 2021, 56, 3311–3321

Διαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα: μια ενδιαφέρουσα υπόθεση

Dietary strategies may influence human nerves and emotions by regulating intestinal microbiota: an interesting hypothesis

Mengyu Hong*, Chi-Tang Ho**, Xin Zhang*, Ruilin Zhang* & Yanan Liu*
*Department of Food Science and Engineering, Ningbo University, Ningbo 315211, China **Department of Food Science, Rutgers University, New Brunswick NJ, 08901, USA

Περίληψη
Το ανθρώπινο σώμα φιλοξενεί τεράστια ποικιλία μικροβίων. Πρόσφατα, έχει αναγνωριστεί η σημασία της μικροβιακής χλωρίδας στη φυσιολογία του ξενιστή. Τώρα εμφανίζονται στοιχεία ότι η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του κεντρικού νευρικού συστήματος και του γαστρεντερικού σωλήνα μπορεί να επηρεάσει το ανθρώπινο κεντρικό νευρικό σύστημα, τη γνώση και τη συμπεριφορά μέσω του άξονα εντέρου-εγκεφάλου (gut brain axis – GBA). Αν και έχει βρεθεί η σύνδεση μεταξύ εντεροπαθειών και νευρολογικών ασθενειών, φαίνεται ότι οι εντερικοί μικροοργανισμοί αποτελούν ο άμεσο μεσολαβητή της ψυχοπαθολογίας. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ της νευρολογικής λειτουργίας του ξενιστή και της εντερικής μικροχλωρίδας φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η διατροφή είναι ένας πιθανός τρόπος για να ανακουφίσει τις ψυχοπαθολογικές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Αυτή η δημοσίευση εξετάζει την πιθανή επίδραση του εντερικού μικροβίακού φορτίου στις αλλαγές των συναισθημάτων στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η διατήρηση στρατηγικών υγιεινής διατροφής θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος της πρόληψης νευρολογικών παθήσεων και ψυχοπαθολογιών που προκαλούνται από συστηματικές μεταβολικές αλλαγές. Οι συγγραφείς ελπίζουν να δώσουν μια νέα ιδέα για το σχεδιασμό διαιτητικών θεραπειών μέσα από το πρίσμα του GBA.

Για να διαβάστε όλο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα