Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα

ΑρχικήΝέαΔιαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα
spot_img

cibum team

International Journal of Food Science and Technology 2021, 56, 3311–3321

Διαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα: μια ενδιαφέρουσα υπόθεση

Dietary strategies may influence human nerves and emotions by regulating intestinal microbiota: an interesting hypothesis

Mengyu Hong*, Chi-Tang Ho**, Xin Zhang*, Ruilin Zhang* & Yanan Liu*
*Department of Food Science and Engineering, Ningbo University, Ningbo 315211, China **Department of Food Science, Rutgers University, New Brunswick NJ, 08901, USA

Περίληψη
Το ανθρώπινο σώμα φιλοξενεί τεράστια ποικιλία μικροβίων. Πρόσφατα, έχει αναγνωριστεί η σημασία της μικροβιακής χλωρίδας στη φυσιολογία του ξενιστή. Τώρα εμφανίζονται στοιχεία ότι η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του κεντρικού νευρικού συστήματος και του γαστρεντερικού σωλήνα μπορεί να επηρεάσει το ανθρώπινο κεντρικό νευρικό σύστημα, τη γνώση και τη συμπεριφορά μέσω του άξονα εντέρου-εγκεφάλου (gut brain axis – GBA). Αν και έχει βρεθεί η σύνδεση μεταξύ εντεροπαθειών και νευρολογικών ασθενειών, φαίνεται ότι οι εντερικοί μικροοργανισμοί αποτελούν ο άμεσο μεσολαβητή της ψυχοπαθολογίας. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ της νευρολογικής λειτουργίας του ξενιστή και της εντερικής μικροχλωρίδας φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η διατροφή είναι ένας πιθανός τρόπος για να ανακουφίσει τις ψυχοπαθολογικές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Αυτή η δημοσίευση εξετάζει την πιθανή επίδραση του εντερικού μικροβίακού φορτίου στις αλλαγές των συναισθημάτων στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η διατήρηση στρατηγικών υγιεινής διατροφής θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος της πρόληψης νευρολογικών παθήσεων και ψυχοπαθολογιών που προκαλούνται από συστηματικές μεταβολικές αλλαγές. Οι συγγραφείς ελπίζουν να δώσουν μια νέα ιδέα για το σχεδιασμό διαιτητικών θεραπειών μέσα από το πρίσμα του GBA.

Για να διαβάστε όλο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Η σήψη μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα