Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα

ΑρχικήΝέαΔιαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα
spot_img

cibum team

International Journal of Food Science and Technology 2021, 56, 3311–3321

Διαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα: μια ενδιαφέρουσα υπόθεση

Dietary strategies may influence human nerves and emotions by regulating intestinal microbiota: an interesting hypothesis

- Advertisement -

Mengyu Hong*, Chi-Tang Ho**, Xin Zhang*, Ruilin Zhang* & Yanan Liu*
*Department of Food Science and Engineering, Ningbo University, Ningbo 315211, China **Department of Food Science, Rutgers University, New Brunswick NJ, 08901, USA

Περίληψη
Το ανθρώπινο σώμα φιλοξενεί τεράστια ποικιλία μικροβίων. Πρόσφατα, έχει αναγνωριστεί η σημασία της μικροβιακής χλωρίδας στη φυσιολογία του ξενιστή. Τώρα εμφανίζονται στοιχεία ότι η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του κεντρικού νευρικού συστήματος και του γαστρεντερικού σωλήνα μπορεί να επηρεάσει το ανθρώπινο κεντρικό νευρικό σύστημα, τη γνώση και τη συμπεριφορά μέσω του άξονα εντέρου-εγκεφάλου (gut brain axis – GBA). Αν και έχει βρεθεί η σύνδεση μεταξύ εντεροπαθειών και νευρολογικών ασθενειών, φαίνεται ότι οι εντερικοί μικροοργανισμοί αποτελούν ο άμεσο μεσολαβητή της ψυχοπαθολογίας. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ της νευρολογικής λειτουργίας του ξενιστή και της εντερικής μικροχλωρίδας φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η διατροφή είναι ένας πιθανός τρόπος για να ανακουφίσει τις ψυχοπαθολογικές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Αυτή η δημοσίευση εξετάζει την πιθανή επίδραση του εντερικού μικροβίακού φορτίου στις αλλαγές των συναισθημάτων στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η διατήρηση στρατηγικών υγιεινής διατροφής θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος της πρόληψης νευρολογικών παθήσεων και ψυχοπαθολογιών που προκαλούνται από συστηματικές μεταβολικές αλλαγές. Οι συγγραφείς ελπίζουν να δώσουν μια νέα ιδέα για το σχεδιασμό διαιτητικών θεραπειών μέσα από το πρίσμα του GBA.

Για να διαβάστε όλο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα