Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα

ΑρχικήΝέαΔιαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα
spot_img

cibum team

International Journal of Food Science and Technology 2021, 56, 3311–3321

Διαιτητικές στρατηγικές μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων ρυθμίζοντας την εντερική μικροχλωρίδα: μια ενδιαφέρουσα υπόθεση

Dietary strategies may influence human nerves and emotions by regulating intestinal microbiota: an interesting hypothesis

Mengyu Hong*, Chi-Tang Ho**, Xin Zhang*, Ruilin Zhang* & Yanan Liu*
*Department of Food Science and Engineering, Ningbo University, Ningbo 315211, China **Department of Food Science, Rutgers University, New Brunswick NJ, 08901, USA

Περίληψη
Το ανθρώπινο σώμα φιλοξενεί τεράστια ποικιλία μικροβίων. Πρόσφατα, έχει αναγνωριστεί η σημασία της μικροβιακής χλωρίδας στη φυσιολογία του ξενιστή. Τώρα εμφανίζονται στοιχεία ότι η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του κεντρικού νευρικού συστήματος και του γαστρεντερικού σωλήνα μπορεί να επηρεάσει το ανθρώπινο κεντρικό νευρικό σύστημα, τη γνώση και τη συμπεριφορά μέσω του άξονα εντέρου-εγκεφάλου (gut brain axis – GBA). Αν και έχει βρεθεί η σύνδεση μεταξύ εντεροπαθειών και νευρολογικών ασθενειών, φαίνεται ότι οι εντερικοί μικροοργανισμοί αποτελούν ο άμεσο μεσολαβητή της ψυχοπαθολογίας. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ της νευρολογικής λειτουργίας του ξενιστή και της εντερικής μικροχλωρίδας φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η διατροφή είναι ένας πιθανός τρόπος για να ανακουφίσει τις ψυχοπαθολογικές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Αυτή η δημοσίευση εξετάζει την πιθανή επίδραση του εντερικού μικροβίακού φορτίου στις αλλαγές των συναισθημάτων στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η διατήρηση στρατηγικών υγιεινής διατροφής θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος της πρόληψης νευρολογικών παθήσεων και ψυχοπαθολογιών που προκαλούνται από συστηματικές μεταβολικές αλλαγές. Οι συγγραφείς ελπίζουν να δώσουν μια νέα ιδέα για το σχεδιασμό διαιτητικών θεραπειών μέσα από το πρίσμα του GBA.

Για να διαβάστε όλο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα