Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο €2.000 στο catering ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο €2.000 στο catering ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ
spot_img

Τσουχτερό πρόστιμο από την Περιφέρεια Αττικής σε γνωστό Catering.

Με απόφαση του Αν. Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους δύο χιλιάδων ευρώ στην επιχείρηση «ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ Α.Ε. – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ (CATERING)». Διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τη μη ενημέρωση των καταναλωτών ότι πρόκειται για κατεψυγμένα προϊόντα και για μη διάθεση είδους διατίμησης. Συγκεκριμένα το πρόστιμο των 2.000 ευρώ αναλύεται ως εξής:

  1. πεντακόσια ευρώ (500,00€) σύμφωνα με το άρθρο 71§4Α της με αρ. 91354/2017 Απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» (ΦΕΚ 2983/Β΄/ 30.8.17) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, διότι κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για το είδος Κουλούρι Θεσσαλονίκης, δεν αναγραφόταν επί του τιμοκαταλόγου η ένδειξη «κατεψυγμένο», όπως προκύπτει από το επιδειχθέν με αρ. ΤΔΚΑ0747790/12-09-2024 δελτίο αποστολής – τιμολόγιο πώλησης της εταιρίας ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, καθώς και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις αποθήκες κατάψυξης, κατά παράβαση της §3Β του ιδίου άρθρου.
  2. πεντακόσια ευρώ (500,00€) σύμφωνα με το άρθρο 71§4Α της ως άνω Υ.Α. όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, διότι κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για το είδος τυρόπιτα μπουρέκι, δεν αναγραφόταν επί του τιμοκαταλόγου η ένδειξη «κατεψυγμένο», όπως προκύπτει από το επιδειχθέν με αρ. 045700/11-09-2024 δελτίο αποστολής – τιμολόγιο πώλησης της εταιρίας ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε., καθώς και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις αποθήκες κατάψυξης, κατά παράβαση της §3Β του ιδίου άρθρου.
  3. χιλία ευρώ (1000,00€) σύμφωνα με το άρθρο 115§6Γ της ως άνω Υ.Α. διότι το είδος διατίμησης «Πίτα λαχανικών» σε ατομικές μερίδες των 140g, δεν υπήρχε διαθέσιμο προς πώληση, ούτε αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο, κατά παράβαση της §5Γ του ιδίου άρθρου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο