Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Διαβάζω στην έγκυρη ΕΦΣΥΝ: https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/449488_egkataleipoyn-kreas-epistrefoyn-sta-ospria
“Κατά κύριο λόγο η ακρίβεια, αλλά και οι «συνήθειες της πανδημίας» αλλάζουν τη διατροφική στρατηγική των νοικοκυριών: λιγότερο κρέας και περισσότερα όσπρια, περισσότερο έτοιμο φαγητό, μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ (κυρίως κατ’ οίκον), λιγότερα φρούτα και λαχανικά”.
Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι απλά η ακρίβεια, αλλά πώς η ακρίβεια επηρεάζει τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα, πώς τα στάσιμα (εδώ και πολλά χρόνια!) εισοδήματα έχουν πλέον “εξανεμιστεί” και τα νοικοκυριά δεν είναι σε θέση να αγοράσουν θρεπτικά τρόφιμα.
Αυτό ακριβώς είναι μια “παράπλευρη απώλεια” : η κρίση και τα μνημόνια επιδρούν αρνητικά στην υγεία και στις διατροφικές μας επιλογές.
Υ.Γ. Και μην νομίζετε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια! Όσο οι συντάξεις και οι μισθοί δεν επιστρέφουν στα προ μνημονίων επίπεδα…, τότε καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να δηλώνει ότι “μνημόνια τέλος”.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet