Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παρίσι: Διαρρήκτες έκλεψαν 750 φιάλες εκλεκτού κρασιού αξίας 60.000€

ΑρχικήΝέαΠαρίσι: Διαρρήκτες έκλεψαν 750 φιάλες εκλεκτού κρασιού αξίας 60.000€
spot_img

Διαρρήκτες διέρρηξαν εστιατόριο στο Παρίσι μέσα στη νύχτα και έκλεψαν από το κελάρι περισσότερες από 750 φιάλες εκλεκτού κρασιού.

Διαρρήκτες έκλεψαν μπουκάλια εκλεκτού κρασιού αξίας 60.000€ από το κελάρι ενός εστιατορίου στο Παρίσι. Περισσότερες από 750 φιάλες κρασιού κλάπηκαν μέσα στη νύχτα από ακριβό εστιατόριο της γαλλικής πρωτεύουσας στις αρχές Νοεμβρίου. Το κελάρι του εστιατορίου περιείχε διάφορες εσοδείες και grand crus, μερικά από τα οποία πωλούνται προς 2.000€ το μπουκάλι.

Ο Jérôme Baudouin, αρχισυντάκτης της La Revue du vin de France, δήλωσε ότι φέτος ήταν μια «κακή χρονιά» για κλοπές εκλεκτών κρασιών. Πρόσθεσε: «Τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια, παρατηρείται αύξηση των κλοπών. Η τιμή του κρασιού, ιδίως της Βουργουνδίας, έχει αυξηθεί σημαντικά και αυτό προσελκύει τους εγκληματίες».

Μιλώντας στη Le Parisien, ο δημοσιογράφος είπε ότι ένα μπουκάλι κρασί Bourgogne premier cru κόστιζε περίπου 50€ πριν από 10 χρόνια, ενώ τώρα κοστίζει έως και 400€. Αυτό έχει κάνει πιο ελκυστικό για τους κλέφτες να «φορτώνουν 20 ή 30 κιβώτια στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου», πρόσθεσε ο κ. Baudouin.

Ο παρισινός κόσμος του κρασιού συγκλονίστηκε τον Ιανουάριο, όταν κλέφτες έβαλαν στο στόχαστρο το βραβευμένο με αστέρι Michelin Tour d’Argent, το οποίο έχει θέα στον Σηκουάνα και διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από κάθε άλλο εστιατόριο της χώρας. Σε ένα χειρουργικό χτύπημα, οι διαρρήκτες έκλεψαν 80 φιάλες από τις καλύτερες εσοδείες του, μεταξύ των οποίων και το Romanée-Conti, το θρυλικό Βουργουνδίας που μπορεί να φτάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Η συνολική αξία της κλοπής, που φέρεται να διαπράχθηκε χωρίς διάρρηξη και καταγράφηκε μόνο κατά τη διάρκεια της απογραφής, ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Το 2019, περισσότερες από 150 φιάλες αξίας περίπου 400.000€ εκλάπησαν από το κελάρι του βραβευμένου με αστέρι Μισελέν εστιατορίου Maison Rostang, στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού. Οι διαρρήκτες εκμεταλλεύτηκαν τις εργασίες που εκτελούνταν στο εστιατόριο, κοντά στα Ηλύσια Πεδία, για να εισβάλουν αφού άνοιξαν μια τρύπα σε έναν τοίχο διαμέτρου περίπου 50 εκατοστών. Οι δράστες είναι συχνά εξειδικευμένοι κλέφτες που πωλούν σε μια «παράλληλη αγορά», σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ ορισμένες κλοπές πιστεύεται ότι είναι εκ των έσω.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».

Στέβια: “Πόρτα” από τη EFSA στην αύξηση της χρήσης και της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης

Η Επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων για την αύξηση χρήσης και πρόσληψης του γλυκαντικού στέβια.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο