Πειραματική μελέτη για την αποδοχή από τον καταναλωτή και την αντιοξειδωτική δυνατότητα προβιοτικού-γιαουρτιού με μπαχαρικά.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο LWT – Food Science and Technology επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη νέων προβιοτικών γιαουρτιών που περιέχουν μπαχαρικά με αποδεκτές αισθητηριακές ιδιότητες , θεραπευτικά επίπεδα προβιοτικών και με ευεργετική αντιοξειδωτική ικανότητα. Δημιουργήθηκαν 8 είδη γιαουρτιών με πρόσθετες ελαιορητίνες μπαχαρικών, κάρδαμο, κανέλα και μοσχοκάρυδο και προβιοτικά [ Lactobacillus acidophilus strain 5(LA5) ή Bifidobacterium animalis ssp. Lactis (Bb12).
- Δείτε επίσης: Lidl De: Ανάκληση δημοφιλών μπισκότων με σοκολάτα λόγω… πόνου στη γλώσσα και στο στόμα
Διεξήχθησαν δύο διαδοχικά πάνελ αισθητηριακής γεύσης καταναλωτή (n = 54) χρησιμοποιώντας μια ηδονική κλίμακα εννέα σημείων για να αξιολογηθεί η αποδοχή των γιαουρτιών και παρακολουθήθηκαν οι βιώσιμες μετρήσεις προβιοτικών και η αντιοξειδωτική ικανότητα δειγμάτων γιαουρτιού στις 1, 7, 14 και 28 ημέρες αποθήκευσης στους 4 °C.
Τα προβιοτικά-προϊόντα γιαουρτιού που περιέχουν μπαχαρικά έδειξαν καλές αισθητηριακές ιδιότητες, με τα καλύτερα αποτελέσματα να λαμβάνονται με ελαιορητίνη κάρδαμου (με LA5 ή Bb12). Η παρουσία ελαιορητινών μπαχαρικών (κάρδαμο, μοσχοκάρυδο και κανέλα) δεν επηρέασε τον πληθυσμό των προβιοτικών στο γιαούρτι κατά τη διάρκεια 4 εβδομάδων αποθήκευσης στο ψυγείο. Η αντιοξειδωτική ικανότητα (με LA5 ή Bb12) κατά την περίοδο αποθήκευσης διατηρήθηκε επίσης.
Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.
Διαβάτε επίσης: Τι μπορεί να κάνει ένα μποϊκοτάζ – Η KFC κλείνει δεκάδες καταστήματα και απολύει χιλιάδες εργαζόμενους
Διαβάστε ακόμη: Γιατί η ώρα των γευμάτων είναι σημαντική για όσους εργάζονται νυχτερινή βάρδια – Μελέτη