Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η μάχη των πτηνών! – Είναι η γαλοπούλα πιο υγιεινή από το κοτόπουλο;

ΑρχικήΟικιακάΗ μάχη των πτηνών! - Είναι η γαλοπούλα πιο υγιεινή από το κοτόπουλο;
spot_img

Ποιο έχει περισσότερη πρωτεΐνη και θερμίδες;

Κοτόπουλο εναντίον γαλοπούλας: Δύο από τις πιο κοινές και οικονομικές επιλογές πρωτεΐνης κατά τις αγορές ας. Όσο για το ποιο είναι το «υγιεινότερο»; Οι ειδικοί μας λύνουν όλες τις απορίες και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.

«Η ιδέα του τι κάνει το φαγητό «υγιεινό» διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθιστώντας το μια πολύ προσωπική επιλογή», δηλώνει η η Lauren Manaker , MS, RDN, LD. “Για μερικούς ανθρώπους, η υγιεινή διατροφή θα μπορούσε να σημαίνει ότι ακολουθούν μια φυτική διατροφή, ενώ άλλοι μπορεί να επικεντρωθούν σε γεύματα γεμάτα με πρωτεΐνη για την οικοδόμηση μυών. Παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση, οι αντιλήψεις και ακόμη και το πού ζει κάποιος μπορεί να διαμορφώσει την άποψή του για το τι είναι υγιεινό».

Ποιο είναι πιο υγιεινό, το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα;

Όλα έχουν να κάνουν με το πώς ετοιμάζεται το πιάτο και ποια κομμάτια από κάθε πουλί τρώμε. Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα έχουν τρυφερά μέρη και ορισμένες περιοχές να είναι πιο αδύνατες από άλλες. Ωστόσο, το στήθος γαλοπούλας θεωρείται πιο «αδύνατο» από το στήθος κοτόπουλου.

«Γενικά, η γαλοπούλα θεωρείται ότι έχει ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με το κοτόπουλο αν επιλέγετε λευκό κρέας και δίνετε προτεραιότητα στη διαχείριση βάρους και την υγεία της καρδιάς», εξηγεί η Manaker.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η διαφορά είναι μικρή και τόσο η γαλοπούλα όσο και το κοτόπουλο είναι αξιόπιστες πηγές πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων, και το κλειδί δεν είναι το ίδιο το πουλί, αλλά το πώς μαγειρεύεται και το μέγεθος της μερίδας.

«Ο στόχος είναι απλώς η κατάλληλη ποσότητα πρωτεϊνών σε γραμμάρια που βοηθάει κάποιον να χάσει βάρος και να διατηρήσει την απώλεια βάρους. Απλοί τρόποι για να μειώσετε τις επιπλέον θερμίδες χωρίς να διακυβεύσετε την ποσότητα της ημερήσιας πρόσληψης καλών άπαχων πρωτεϊνών είναι οι σωστές μέθοδοι μαγειρέματος και η αφαίρεση του δέρματος για τη μείωση των περιττών θερμίδων. », ισχυρίζεται και η διατροφολόγος Δρ Έιμι Λι .

Ποιο έχει περισσότερη πρωτεΐνη και θερμίδες;

Όσον αφορά τις πρωτεΐνες και τις θερμίδες, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα είναι αρκετά συγκρίσιμα. Όποια κι αν διαλέξετε, 120 γραμμάρια κοτόπουλου ή γαλοπούλας περιέχουν περίπου 30 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης.

Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε γαλοπούλα και κοτόπουλο;

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τα «καλά λιπαρά» και τα «κακά λιπαρά». Για παράδειγμα, το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα που ψήνονται στο φούρνο επιτρέπουν στο κρέας να μουλιάσει στα φυσικά του έλαια, με αποτέλεσμα να παράγει «καλά λίπη». Ένα κομμάτι κοτόπουλου που τσιγαρίζεται σε λάδι και μπαίνει σε κουρκούτι με αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά παράγει «κακό λίπος».

«Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους να μαγειρεύω κοτόπουλο είναι απλώς να το ψήνω στη σχάρα με τη φλούδα, ώστε τα φυσικά λίπη και έλαια να μπορούν να αρωματίσουν το κρέας μαζί με μερικά μπαχαρικά», είπε ο Δρ Λι.

«Για να πετύχετε την καλύτερη αναλογία πρωτεΐνης προς θερμίδες με τη γαλοπούλα, επιλέξτε το ψήσιμο του στήθους γαλοπούλας χωρίς το δέρμα», προτείνει η Manaker. “Αυτή η μέθοδος προετοιμασίας διασφαλίζει ότι η γαλοπούλα διατηρεί τα θρεπτικά της οφέλη χωρίς περιττά λίπη. Οι σάλτσες ενώ είναι νόστιμες, μπορούν να προσθέσουν επιπλέον θερμίδες και άλλους παράγοντες που δεν υποστηρίζουν την υγεία μας.”

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο