Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο ξέσπασμα τροφικών δηλητηριάσεων από burger σε fast food στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέο ξέσπασμα τροφικών δηλητηριάσεων από burger σε fast food στις ΗΠΑ
spot_img

Αυτή τη φορά αιτία είναι μολυσμένα με E.coli μπιφτέκια και όχι τα κρεμμύδια στο Burger.

Μετά την επιδημία E.coli από Burger του κολοσσού Fast food McDonald’s, με απολογισμό έναν νεκρό και πάνω από 100 ασθενείς, οι αρχές στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν άλλο ένα περιστατικό μολύνσεων από το ίδιο βακτήριο. Οι τροφικές δηλητηριάσεις σημειώθηκαν στη Μινεσότα και μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 10 περιπτώσεις μόλυνσης από E. coli O157 σε άτομα που είχαν φάει μπέργκερ σε πολλές τοποθεσίες της Red Cow, μιας αλυσίδας εστιατορίων, στις κομητείες Hennepin, Ramsey και Olmsted.Ένα επιπλέον κρούσμα ανέφερε φαγητό στο Hen House Eatery στη Μινεάπολη, το οποίο έλαβε το ίδιο προϊόν μοσχαρίσιου κιμά που είναι ύποπτο σε αυτήν την έρευνα. Το προϊόν βοείου κιμά διανεμήθηκε επίσης σε άλλες εγκαταστάσεις, επομένως οι αρχές δεν αποκλείουν να εμφανιστούν και άλλα κρούσματα.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι συνέστησαν σε όσους έφαγαν χάμπουργκερ, ειδικά αν δεν ήταν καλά μαγειρεμένο, σε αυτά τα fast food και στη συνέχεια εμφάνισαν διάρροια, ιδιαίτερα αιματηρή να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης

Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα έχουν αναφέρει ημερομηνίες γευμάτων από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου και οι ημερομηνίες έναρξης της νόσου κυμαίνονται από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου. Τα κρούσματα κυμαίνονται σε ηλικία από 9 έως 70 ετών. Δύο περιπτώσεις έχουν νοσηλευτεί. Πρόσθετες πιθανές υποθέσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση.  

Οι ιδιοκτήτες του Red Cow and Hen House Eatery συνεργάζονται πλήρως με την έρευνα και έχουν κάνει πολλαπλές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών προϊόντων, για να αποτρέψουν περαιτέρω ασθένειες.

Τα συμπτώματα της ασθένειας που προκαλούνται από το E. coli O157 περιλαμβάνουν συνήθως κράμπες στο στομάχι και διάρροια, συχνά με αιματηρά κόπρανα, αλλά μόνο χαμηλό ή καθόλου πυρετό. Οι άνθρωποι συνήθως αρρωσταίνουν δύο έως πέντε ημέρες μετά την έκθεση, αλλά αυτή η περίοδος μπορεί να κυμαίνεται από μία έως οκτώ ημέρες. Οι περισσότεροι αναρρώνουν σε πέντε έως 10 ημέρες. Ωστόσο, περίπου το 5% των λοιμώξεων από E. coli O157 οδηγούν σε αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), μια σοβαρή επιπλοκή που περιλαμβάνει οξεία νεφρική ανεπάρκεια και άλλα σοβαρά προβλήματα. Η θεραπεία με υγρά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της HUS, αλλά η γαστρεντερίτιδα από E. coli O157 δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης HUS.  Περίπου 100 περιπτώσεις μόλυνσης από E. coli O157 αναφέρονται κάθε χρόνο στη Μινεσότα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο