Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από κόλπα που έχουν σκοπό να κάνουν το μαγείρεμα ευκολότερο. Η αλήθεια είναι ότι δεν εγγυούνται όλα επιτυχία.
Ένα βίντεο όμως στο TikTok , που υπόσχεται τραγανή πέτσα ψαριού και κυρίως χωρίς να κολλάει του χρήστη @erekasfood πιάνει πραγματικά!
Στο βίντεο η μαγείρισσα πήρε λοιπόν ένα κομμάτι φιλέτο σολομού με δέρμα, ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλα, ελαιόλαδο και ένα τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα . Ζέστανε το λάδι απευθείας στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και έριξε την λαδόκολλα επικαλύπτοντας και τις δύο πλευρές της με το λάδι. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το δέρμα του ψαριού πάνω στο λαδωμένο χαρτί.
Μετά από λίγα λεπτά, γύρισε τον σολομό και ώστε να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα από την άλλη πλευρά. Οι χυμοί που κανονικά θα διέρρεαν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος συγκεντρώθηκαν στο λαδόκολλα – έτσι και ο καθαρισμός του τηγανιού θα γίνει εύκολα και γρήγορα.
Και το αποτέλεσμα; Το δέρμα του σολομού είναι χρυσοκαφέ και τραγανό, έτοιμο να μπει στο πιάτο ολόκληρο.