Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ: Αυξημένα τα οικονομικά μεγέθη το 2023

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΓαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ: Αυξημένα τα οικονομικά μεγέθη το 2023
spot_img

Ορόσημο το 2023 για την βιομηχανία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων ΟΜΗΡΟΣ.

Το 2023 αποτέλεσε ορόσημο για την βιομηχανία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων ΟΜΗΡΟΣ, με ισχυρή ανάπτυξη και ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία σημείωσε αύξηση των ακαθάριστων εσόδων της κατά 35% σε σχέση με το 2022, από 53,379 εκατ. ευρώ σε 72,999 εκατ. ευρώ επεκτείνοντας παράλληλα το πελατολόγιό της με τον ίδιο ρυθμό.

Το EBITDA ανήλθε σε 7,983 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,620 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τα 2,936 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους. Αυτή η θεαματική επίδοση συνοδεύτηκε από την έναρξη λειτουργίας του νέου, υπερσύγχρονου εργοστασίου της ΟΜΗΡΟΣ, καθώς και την κυκλοφορία καινοτόμων προϊόντων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Με την ανοδική πορεία να συνεχίζεται το 2024, η ΟΜΗΡΟΣ εστιάζει σε νέες αγορές, προϊόντα και καινοτόμες στρατηγικές που ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική της. Οι στρατηγικοί άξονες για το μέλλον περιλαμβάνουν την επέκταση των εγκαταστάσεων της και την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων προϊόντων που θα ανταποκρίνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΜΗΡΟΣ, Γιώργος Γιαννίτσης ανέφερε: «Το 2023 σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για την ΟΜΗΡΟΣ, όχι μόνο με τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά και με τη στρατηγική μας προσήλωση στην ποιότητα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με την εμπιστοσύνη των πελατών και των συνεργατών μας, σχεδιάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, ενισχύοντας τη θέση μας στις διεθνείς αγορές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο