ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΓαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ: Αυξημένα τα οικονομικά μεγέθη το 2023

Γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ: Αυξημένα τα οικονομικά μεγέθη το 2023

2 λεπτά ανάγνωσης

Ορόσημο το 2023 για την βιομηχανία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων ΟΜΗΡΟΣ.

Το 2023 αποτέλεσε ορόσημο για την βιομηχανία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων ΟΜΗΡΟΣ, με ισχυρή ανάπτυξη και ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία σημείωσε αύξηση των ακαθάριστων εσόδων της κατά 35% σε σχέση με το 2022, από 53,379 εκατ. ευρώ σε 72,999 εκατ. ευρώ επεκτείνοντας παράλληλα το πελατολόγιό της με τον ίδιο ρυθμό.

- Advertisement -

Το EBITDA ανήλθε σε 7,983 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,620 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τα 2,936 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους. Αυτή η θεαματική επίδοση συνοδεύτηκε από την έναρξη λειτουργίας του νέου, υπερσύγχρονου εργοστασίου της ΟΜΗΡΟΣ, καθώς και την κυκλοφορία καινοτόμων προϊόντων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Με την ανοδική πορεία να συνεχίζεται το 2024, η ΟΜΗΡΟΣ εστιάζει σε νέες αγορές, προϊόντα και καινοτόμες στρατηγικές που ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική της. Οι στρατηγικοί άξονες για το μέλλον περιλαμβάνουν την επέκταση των εγκαταστάσεων της και την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων προϊόντων που θα ανταποκρίνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών.

- Advertisement -

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΜΗΡΟΣ, Γιώργος Γιαννίτσης ανέφερε: «Το 2023 σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για την ΟΜΗΡΟΣ, όχι μόνο με τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά και με τη στρατηγική μας προσήλωση στην ποιότητα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με την εμπιστοσύνη των πελατών και των συνεργατών μας, σχεδιάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, ενισχύοντας τη θέση μας στις διεθνείς αγορές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Μαίρη βρήκε γάντι μέσα στο σουβλάκι της και νομίζει πως θα πεθάνει – Δείτε το νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Στο νέο επεισόδιο της σειράς του Cibum, ένα γάντι μέσα σε σουβλάκι γίνεται αφορμή για να πάθει υστερία η Μαίρη και για να μιλήσει ο επιστήμονας τροφίμων Τάσος για τα ξένα σώματα στα τρόφιμα

Κομισιόν: Πάνω από 10.000 ειδοποιήσεις για την ασφάλεια τροφίμων το 2025 – Ντοματίνια και βρεφικό γάλα στο επίκεντρο

Η ετήσια έκθεση του ACN καταγράφει αύξηση των περιστατικών, ανακλήσεις προϊόντων σε περισσότερες από 60 χώρες και ελέγχους για φυτοφάρμακα, παθογόνους μικροοργανισμούς και μη εγκεκριμένες ουσίες σε τρόφιμα και συμπληρώματα