Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα αντικείμενα της κουζίνας που ξεχνάμε να καθαρίσουμε ενώ έχουν ένα σωρό μικρόβια

ΑρχικήΟικιακάΤα αντικείμενα της κουζίνας που ξεχνάμε να καθαρίσουμε ενώ έχουν ένα σωρό μικρόβια
spot_img

Είναι πιθανώς δύο από τα πιο πολυχρησιμοποιούμενα αντικείμενα στην κουζίνα σας.

Σίγουρα η επιχείρηση «καθαρή κουζίνα» είναι από τις πιο δύσκολες δουλειές στο σπίτι! Η μάχη με τις κατσαρόλες, τα τηγάνια, τα πιάτα και τους πάγκους δεν έχει τελειωμό αλλά υπάρχουν και κάποια αντικείμενα στην κουζίνα που συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε αν είναι εξίσου βρώμικα και ενέχουν το κίνδυνο μεταφοράς μικροβιών. Το σετ αλατοπιπεριέρας για παράδειγμα!

Γιατί είναι τόσο βρώμικες οι αλατοπιπεριέρες;

Είναι πιθανώς δύο από τα πιο πολυχρησιμοποιούμενα αντικείμενα στην κουζίνα σας. Σκεφτείτε την τελευταία φορά που φτιάξατε μια συνταγή που δεν περιελάμβανε κάπου αλάτι— δύσκολο! Τις αγγίζετε συνεχώς, όχι μόνο εσείς, αλλά και η οικογένειά σας, οι φίλοι σας και οποιοσδήποτε άλλος τρώει μαζί σας. Τα χρησιμοποιείτε πριν και μετά το χειρισμό κρέατος, λαχανικών και άλλων καρυκευμάτων. Εάν βρίσκονται δίπλα στην εστία, είναι επίσης πιθανό να έχουν λεκέδες λαδιού, με κολλημένη σκόνη, μικρόβια και άλλες βρωμιές. Οι αλατοπιπεριέρες υπολογίζεται ότι φιλοξενούν συγκεκριμένα πάνω από 11.600 βακτήρια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με μια μελέτη του ABC News .

Πώς καθαρίζω τις αλατοπιπεριέρες;

Σκουπίστε τις εξωτερικές όψεις των αλατοπιπεριέρων σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με ένα υγρό πανί, ή και πιο συχνά αν τις έχετε τοποθετημένες κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα και τον φούρνο. Όταν αδειάσουν βάλτε τις για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων (εάν επιτρέπει το υλικό κατασκευής τους) ή πλύντε τις στο χέρι με σαπουνόνερο, πριν τις ξαναγεμίσετε με μπαχαρικά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο