Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Κομμάτια πλαστικού σε κιμά γαλοπούλας – Ανάκληση 6,4 τόνων προϊόντος

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Κομμάτια πλαστικού σε κιμά γαλοπούλας - Ανάκληση 6,4 τόνων προϊόντος
spot_img

cibum team


Η εταιρεία Butterball στις ΗΠΑ, ανακαλεί περίπου 6,4 τόνους προϊόντων κιμά γαλοπούλας που μπορεί να έχουν επιμολυνθεί με ξένα υλικά, συγκεκριμένα με μπλε πλαστικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν η FSIS και η εταιρεία έλαβαν καταγγελίες καταναλωτών, που ανέφεραν κομμάτια μπλε πλαστικού που ήταν ενσωματωμένο σε νωπό κιμά γαλοπούλας που παράγεται από το εργοστάσιο με την ένδειξη Est. 7345.

“Η FSIS ανησυχεί ότι ορισμένα προϊόντα μπορεί να βρίσκονται στους καταψύκτες ή/και στα ψυγεία των καταναλωτών. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν. Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να απορρίπτονται ή να επιστρέφονται στον τόπο αγοράς”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ανάκλησης.

Ο κιμάς γαλοπούλας παρήχθη στις 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα «farm to family BUTTERBALL all natural Ground Turkey» και «Kroger GROUND TURKEY».

Οι συσκευασίες αυτές έχουν διανεμηθεί σε σημεία λιανικής πώλησης σε εθνικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει το Food Safety News, από τη στιγμή της κοινοποίησης αυτής της ανάκλησης, δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές τραυματισμών λόγω της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο