Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Κομμάτια πλαστικού σε κιμά γαλοπούλας – Ανάκληση 6,4 τόνων προϊόντος

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Κομμάτια πλαστικού σε κιμά γαλοπούλας - Ανάκληση 6,4 τόνων προϊόντος
spot_img

cibum team


Η εταιρεία Butterball στις ΗΠΑ, ανακαλεί περίπου 6,4 τόνους προϊόντων κιμά γαλοπούλας που μπορεί να έχουν επιμολυνθεί με ξένα υλικά, συγκεκριμένα με μπλε πλαστικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν η FSIS και η εταιρεία έλαβαν καταγγελίες καταναλωτών, που ανέφεραν κομμάτια μπλε πλαστικού που ήταν ενσωματωμένο σε νωπό κιμά γαλοπούλας που παράγεται από το εργοστάσιο με την ένδειξη Est. 7345.

“Η FSIS ανησυχεί ότι ορισμένα προϊόντα μπορεί να βρίσκονται στους καταψύκτες ή/και στα ψυγεία των καταναλωτών. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν. Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να απορρίπτονται ή να επιστρέφονται στον τόπο αγοράς”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ανάκλησης.

Ο κιμάς γαλοπούλας παρήχθη στις 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα «farm to family BUTTERBALL all natural Ground Turkey» και «Kroger GROUND TURKEY».

Οι συσκευασίες αυτές έχουν διανεμηθεί σε σημεία λιανικής πώλησης σε εθνικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει το Food Safety News, από τη στιγμή της κοινοποίησης αυτής της ανάκλησης, δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές τραυματισμών λόγω της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα