Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Κομμάτια πλαστικού σε κιμά γαλοπούλας – Ανάκληση 6,4 τόνων προϊόντος

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Κομμάτια πλαστικού σε κιμά γαλοπούλας - Ανάκληση 6,4 τόνων προϊόντος
spot_img

cibum team


Η εταιρεία Butterball στις ΗΠΑ, ανακαλεί περίπου 6,4 τόνους προϊόντων κιμά γαλοπούλας που μπορεί να έχουν επιμολυνθεί με ξένα υλικά, συγκεκριμένα με μπλε πλαστικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν η FSIS και η εταιρεία έλαβαν καταγγελίες καταναλωτών, που ανέφεραν κομμάτια μπλε πλαστικού που ήταν ενσωματωμένο σε νωπό κιμά γαλοπούλας που παράγεται από το εργοστάσιο με την ένδειξη Est. 7345.

“Η FSIS ανησυχεί ότι ορισμένα προϊόντα μπορεί να βρίσκονται στους καταψύκτες ή/και στα ψυγεία των καταναλωτών. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν. Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να απορρίπτονται ή να επιστρέφονται στον τόπο αγοράς”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ανάκλησης.

Ο κιμάς γαλοπούλας παρήχθη στις 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα «farm to family BUTTERBALL all natural Ground Turkey» και «Kroger GROUND TURKEY».

Οι συσκευασίες αυτές έχουν διανεμηθεί σε σημεία λιανικής πώλησης σε εθνικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει το Food Safety News, από τη στιγμή της κοινοποίησης αυτής της ανάκλησης, δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές τραυματισμών λόγω της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα