Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
22.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: νηστίσιμα “συκολατάκια” με σύκα

ΑρχικήΟικιακάΚαινοτομία: νηστίσιμα "συκολατάκια" με σύκα
spot_img

cibum team

Τα βρήκαμε τυχαία σε ένα κατάστημα στο Θησείο. Ψάχναμε για νηστίσιμο γλυκάκι. Μάλιστα οι πωλητές δεν ήξεραν εάν είναι νηστίσιμα. Η ετικέτα μας αποκάλυψε την όμορφη αλήθεια. Η μεγάλη αποκάλυψη όμως έγινε όταν τα δοκιμάσαμε. Μαύρη σοκολάτα με γέμιση αποξηραμένου σύκου, διακοσμημένη με μικροσκοπικά σποράκια από σύκο. Μόνο που το λες στάζει το στόμα σου μέλι και προσμονή. Φαντάσου να το φας κιόλας. Ξέρω δεν ακούγεται όμορφα…. Αλλά αναφέρομαι στο απίστευτο και πέρα για πέρα Ελληνικό έδεσμα. Δεν θα μιλήσω άλλο. Η φωτογραφία τα λέει όλα. Δεν έμεινε ούτε για δείγμα. Έτσι για να τα δείτε. Τίποτα.  Θα σας πω όμως ότι ψάχνοντας για περισσότερες λεπτομέρειες, βρήκα ότι το σοκολατάκι-αποκάλυψη φτιάχνεται στην Κύμη Ευβοίας σε μια περιοχή γνωστή για τα περίφημα ξερά σύκα της. Ένα ποιοτικό προϊόν που ευδοκιμεί στο συγκεκριμένο και περιορισμένο μικροκλίμα της αιγαιοπελαγίτικης υπαίθρου.

 Μπαμπάς του, είναι το αγρόκτημα ΑΣΚΑΝΤΑ που ως πρωταρχικό στόχο έχει την παραγωγή ποιοτικού ξηρού φυσικού σύκου βιολογικής καλλιέργειας καθώς και άλλα προϊόντα βασισμένα στο σύκο, όπως σύκο energy bar, συκόμελο, μαρμελάδα ξηρού σύκου κ.ά. Εφαρμόζοντας παράλληλα, αρχές ορθής διαχείρισης της καλλιέργειας, επιτυγχάνεται η αειφορική διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος.

- Advertisement -

H ενασχόληση με την βιολογική γεωργία, σύμφωνα με την ascada farm και η δημιουργία ποιοτικών προϊόντων δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα. Είναι μια στάση ζωής που ακολουθείται και έρχεται από παλιά. Είναι οι μνήμες της γιαγιάς και του παππού με τις “βαγιούλες” και τα καζάνια. Είναι η σοφία που υπάρχει στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής αλλά και καλλιέργειας των κτημάτων. Είναι το πείσμα απέναντι στην ευκολία που προσφέρεται από τις εταιρείες με τα χημικά λιπάσματα και την εντατική εκμετάλλευση της γης. Κυρίως, είναι η αγάπη στο σύκο που μας ώθησε να αφηγηθούμε τις δικές μας ιστορίες σύκου, μεταμορφώνοντάς το αλλά και διατηρώντας το ακριβώς έτσι.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα