Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρικαλινός κορμός πραλίνας έτοιμος σε 5’

ΑρχικήΟικιακάΤρικαλινός κορμός πραλίνας έτοιμος σε 5’
spot_img

Του Νώντα Μπίττα

Ο Κορμός ή μωσαϊκό είναι ένα γλυκό που ονομάστηκε έτσι γιατί μοιάζει με κορμό δέντρου ή με μωσαϊκό και τα βασικά συστατικά του είναι το κακάο και τα μπισκότα. Σε άλλες χώρες ονομάζεται σαλάμι σοκολάτας γιατί  μοιάζει με σαλάμι που είναι επίσης μακρόστενο, κόβεται επίσης σε δίσκους, ενώ τα μπισκότα που υπάρχουν διάσπαρτα μέσα στην σοκολάτα μοιάζουν με τα κομμάτια λίπους ανάμεσα στο κόκκινο κρέας.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές κορμού ή μωσαϊκού, αλλά εμείς στο Πέτρινο Σαλέ στα Τρίκαλα Κορινθίας, έχουμε βρει την πιο εύκολη αλλά και πεντανόστιμη εκδοχή.  Πάμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μία ατέλειωτη γευστική απόλαυση συνδυάζοντας την παλιά συνταγή με τις δικές μας πινελιές, που σίγουρα θα αφήσει στον ουρανίσκο σας ωραίες αναμνήσεις. Είναι ένα πολύ εύκολο και απλό γλυκό.

Κορμός πραλίνας.

ΥΛΙΚΑ

Ενάμιση πακέτο πτι Μπερ,

125 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη (τύπου βιτάμ),

200 γραμμάρια πραλίνας ( τύπου Μερέντα),

200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα.

Διαδικασία

Σπάμε τα Πτι Μπερ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα την μερέντα την μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε όλο το μείγμα. Το κάνουμε σφιχτό σαλάμι και μετά το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να δέσει. Για να σερβίρουμε το κόβουμε σε δίσκους.

Καλή απόλαυση!

NEOKLASIKO KOYKOYLI

Οι δημιουργίες του Νώντα Μπίττα χαρακτηρίζονται από νοστιμιά αλλά και ευκολία

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο