Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λαζάνια: Το μεγάλο μυστικό για απόλυτη απόλαυση σύμφωνα με Ιταλούς σεφ 

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΛαζάνια: Το μεγάλο μυστικό για απόλυτη απόλαυση σύμφωνα με Ιταλούς σεφ 
spot_img

Όλα εξαρτώνται από το πώς θα στρώσετε τα λαζάνια πριν το ψήσιμο!

Τα λαζάνια είναι ένα αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών πιθανώς από τα παλαιότερα ζυμαρικά στην γαστρονομική ιστορία της Ιταλίας που διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο, και όχι άδικα. Είναι φαρδιά επίπεδα φύλλα που γεμίζονται συνήθως με κιμά, μπεσαμέλ, πέστο, αυγά και ίσως και λαχανικά ανάλογα με τη συνταγή.

- Advertisement -

Κι ενώ η νοστιμιά τους με όποια συνταγή είναι αναμφισβήτητη, αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι αν το κομμάτι που θα κόψετε και θα τοποθετήσετε στο πιάτο θα… σταθεί ύψος του, ή θα διαλύσει, κυρίως αν είναι ζεστό.

Οι περισσότεροι μάγειρες συστήνουν να αφήσουμε τα λαζάνια να «ξεκουραστούν» τουλάχιστον για μισή ώρα πριν κόψουμε και σερβίρουμε τα κομμάτια. Σύμφωνα με την ιταλική ομαδική περιήγηση στον ιστότοπο Walks of Italy’s , πολλοί Ιταλοί για να σιγουρευτούν ότι τα λαζάνια στο πιάτο δε θα απλώσουν εναλλάσσουν την κατεύθυνση που βλέπουν τα ζυμαρικά τους σε κάθε στρώμα (σαν πύργος Jenga) κατά την προετοιμασία του ταψιού.

Αν στρώσετε λοιπόν την πρώτη σας στρώση ζυμαρικών κατά μήκος, θα στρώσετε τη δεύτερη στρώση σας σταυρωτά, εναλλάξ κάθε φορά και αυτό θα προσθέτει περισσότερη δομική ακεραιότητα σε κάθε κομμάτι.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα