Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Nutri Salad Bars”: Το «φαγητό» των φοιτητών διακρίθηκε στο “ECOTROPHELIA EUROPE 2021”

ΑρχικήPicksNews Line"Nutri Salad Bars": Το «φαγητό» των φοιτητών διακρίθηκε στο "ECOTROPHELIA EUROPE 2021"
spot_img

Oμάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Σχολής Χημικών Μηχανικών, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οικολογικών-Καινοτόμων προϊόντων διατροφής “ECOTROPHELIA EUROPE 2021”, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου διαδικτυακά.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, οι φοιτητές εκπροσώπησαν την Ελλάδα με το προϊόν Nutri Salad Bars, που είχε κερδίσει στον αντίστοιχο εθνικό διαγωνισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Συνολικά, στον διαγωνισμό συμμετείχαν δεκατρείς ομάδες φοιτητών από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης. Η διαγωνιστική διαδικασία αλλά και η τελετή έγιναν και αυτή τη χρονιά εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας. Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

– Το χρυσό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe GOLD, κέρδισε η ομάδα της Δανίας για το προϊόν “Tempty”, υγιεινό, νόστιμο και βιώσιμο προϊόν, που αποτελεί μία εναλλακτική του κρέατος πρόταση, με βάση το μυκήλιο.

– Το αργυρό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe SILVER, μοιράστηκαν από κοινού δύο χώρες: η ομάδα της Ελλάδας, με το προϊόν “Nutri Salad Bars”, αλμυρή μπάρα δημητριακών με άρωμα Μεσογείου, σε 3 γεύσεις (ελληνική σαλάτα, πράσινη, σαλάτα, σαλάτα λαχανικών) και η ομάδα της Γαλλίας με το προϊόν “Butternot”, μία εναλλακτική πρόταση στο βούτυρο και τη μαργαρίνη, φυτικής προέλευσης, χωρίς λιπαρά.

– Το ειδικό βραβείο ECOTROPHELIA Special Marketing Prize, κέρδισε η ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου για το προϊόν “Libero”, μη αλκοολούχο λικέρ καφέ, ποικιλίας Arabica, με πλούσιο άρωμα και αφρώδη υφή.

Λόγω της ισοψηφίας στη δεύτερη θέση, δεν δόθηκε χάλκινο βραβείο.

Σημειώνεται ότι στα 11 χρόνια που ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, οι ελληνικές ομάδες έχουν καταφέρει να διακριθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο 5 φορές, κερδίζοντας 2 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο βραβεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο