Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιταλία: Μεγάλες αυξήσεις στο ψωμί λόγω των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΙταλία: Μεγάλες αυξήσεις στο ψωμί λόγω των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες
spot_img

Οι ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης είναι όλο και μεγαλύτερες στην Ιταλία. Έρευνα της ένωσης καταναλωτών Federconsumatori δείχνει ότι το αλεύρι και το ψωμί στο διάστημα των τελευταίων πέντε μηνών αυξήθηκαν αντίστοιχα κατά 38% και 33%.

Το ψωμί ολικής άλεσης έφτασε να κοστίζει ακόμη και 3,81 ευρώ το κιλό.

«Υπό την ώθηση της αύξησης των πρώτων υλών αλλά και του κόστους της ενέργειας, προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία η ακρίβεια που καταγράφεται στα είδη τροφίμων», τονίζει η Federconsumatori.

Oι Ιταλοί αρτοποιοί, παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι οι αυξήσεις στο αλεύρι άγγιξαν και το 85%.

Πρόκειται, μάλιστα, να κατατεθεί ειδική ερώτηση στη Βουλή και στη Γερουσία για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για φαινόμενο αισχροκέρδειας. Η ιταλική ένωση καταναλωτών ζήτησε να γίνουν έλεγχοι τόσο στον τομέα των τροφίμων, όσο και σε εκείνο των καυσίμων.

Οι αυξήσεις στο ψωμί, εξηγούν οι ειδικοί, οφείλονται και στο γεγονός ότι η Ιταλία παράγει μόνον το 35% του σιταριού που χρειάζεται. Όλο το υπόλοιπο εισάγεται (κυρίως από την Ουκρανία και την Ρωσία) και κατά συνέπεια αυτό σημαίνει ότι οι ανατιμήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες, λόγω και της μεταφοράς του προϊόντος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο