Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνταγή για κοτόσουπα με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής ΠΙΝΔΟΣ

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΣυνταγή για κοτόσουπα με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής ΠΙΝΔΟΣ
spot_img

Οι χειμωνιάτικες κρύες μέρες είναι εδώ και ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσουμε την υγεία μας και να προστατευτούμε από τις εποχικές ιώσεις είναι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Μέσα από την επιλογή υψηλά διατροφικών πρώτων υλών, θωρακίζουμε τον οργανισμό μας και ενισχύουμε και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η ιδανική επιλογή είναι μια απολαυστική κοτόσουπα με κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ, που χαρίζει στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Το κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ ως βασικό συστατικό της κοτόσουπας, αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενώ η κοτόσουπα είναι ο ιδανικός τρόπος να καταπραΰνουμε τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Η ζεστή κοτόσουπα περιέχει μία σειρά από ουσίες με ευεργετική δράση, ενισχύοντας τη λειτουργία του οργανισμού και την ανάρρωση. Επιπλέον, περιέχει συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να καταναλώσει ακόμα και κάποιος που έχει περιορισμένη όρεξη για φαγητό, λόγω ασθένειας ή κακουχίας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Για μία νόστιμη και θρεπτική κοτόσουπα, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» προτείνει κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ γιατί:

  • Γεννιέται και μεγαλώνει με παραδοσιακό τρόπο εκτροφής, στον ορεινό όγκο της Πίνδου του Ν. Ιωαννίνων σε υψόμετρο άνω των 700μ.
  • Έχει λάβει την διάκριση του Βραβείου Ανώτερης Γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας – iTQi στις Βρυξέλλες.
  • Τρέφεται μόνο με 100% φυτικές πιστοποιημένες τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι (70%) γι’ αυτό και έχει έντονο κίτρινο χρώμα.
  • Προέρχεται από κοπάδια πτηνών από φυλή βραδείας ανάπτυξης, μεγαλώνει για πάνω από 65 ημέρες και  διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά και μετά το μαγείρεμα, λόγω της υφής του κρέατος.
  • Ο τρόπος και το περιβάλλον εκτροφής του (με πρόσβαση σε υπαίθριο χώρο βόσκησης, τηρουμένων αυστηρά των κανόνων ευζωίας των πτηνών) συμβάλλουν αποτελεσματικά στην υψηλή φυσική άμυνα του Κοτόπουλου Ελεύθερης Βοσκής.
  • Είναι υψηλής διατροφικής αξίας, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
  • Έχει έντονη γεύση και άρωμα, διαφοροποιώντας το γευστικά και θρεπτικά.

Κοτόσουπα με κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ

Υλικά

1 κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ

3 καρότα

2 λεμόνια

2 αυγά

2 φύλλα δάφνης

2 κλωνάρια θυμάρι

1 κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να το σκεπάζει. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για τουλάχιστον 50 λεπτά με μία ώρα.

Στίβουμε τα λεμόνια.

Σουρώνουμε τη σούπα και κρατάμε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα.

Σπάμε τα αυγά, χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε καλά. Σταδιακά, ρίχνουμε τους δύο κρόκους. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το μείγμα, προσθέτουμε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό της σούπας για να πιάσει θερμοκρασία το αυγολέμονο και στη συνέχεια το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.

Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό.

Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, λίγο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο