Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αύξηση στις παγκόσμιες πατέντες για υγιεινά σνακ

ΑρχικήΝέαΑύξηση στις παγκόσμιες πατέντες για υγιεινά σνακ
spot_img

Ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που χορηγούνται και δημοσιεύονται παγκοσμίως και αφορούν υγιεινά σνακ αναμένεται να έχει αυξηθεί μέσα στο 2021, σε σύγκριση με τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη Sagacious IP, η οποία συνεργάζεται με εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και άλλα ιδρύματα στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν χορηγηθεί και δημοσιευθεί 507 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με υγιεινά σνακ, σχεδόν ίσα με τα 509 που χορηγήθηκαν και δημοσιεύτηκαν για όλο το 2020. Οι πατέντες που χορηγήθηκαν και δημοσιεύτηκαν για υγιεινά σνακ ήταν 653 για το 2016, 477 για το 2017, 509 για το 2018 και 497 για το 2019. Δεδομένου ότι ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χρειάζεται περίπου 18 μήνες για να χορηγηθεί και να δημοσιευτεί, τα δεδομένα από το 2020 και μετά δεν περιλαμβάνουν όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που τελικά θα χορηγηθούν και θα δημοσιευτούν, σύμφωνα με τη Sagacious IP, της οποίας τα γραφεία στις ΗΠΑ βρίσκονται στο Σιάτλ και στο Σικάγο.

Οι κορυφαίες ταξινομήσεις διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από το 2016 έως το 2021 ήταν τα φρούτα ή τα λαχανικά, η παρασκευή ή η επεξεργασία τους σε 3.676, ακολουθούμενα από χρήση προσθέτων σε 3.592 και φυτικά εκχυλίσματα, τα τεχνητά αντίγραφα ή τα παράγωγά τους σε 3.285.

Η Nestle SA (έδρα το Vevey της Ελβετίας) κατέθεσε τον υψηλότερο αριθμό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (115) την περίοδο 2016-2021, ενώ ακολούθησε στη δεύτερη θέση το Roquette Group (έδρα το Lestrem της Γαλλίας) με 60. Η Mondelez International, Inc. με έδρα το Σικάγο, ήταν τρίτη με 59 και ακολούθησε η PepsiCo, Inc. Purchase στη Νέα Υόρκη με 58 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Σε επίπεδο χωρών η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα με 12.876 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν την περίοδο 2016-21, ακολουθούμενη από την Κορέα με 718 και τις Ηνωμένες Πολιτείες με 443 αντίστοιχα.

Πηγή: Food Business News

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα