Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ειδοποίηση RASFF: καπνιστή ρέγγα από την Ελλάδα με υψηλά επίπεδα καδμίου

ΑρχικήΝέαΕιδοποίηση RASFF: καπνιστή ρέγγα από την Ελλάδα με υψηλά επίπεδα καδμίου
spot_img

Όπως σας ενημερώσαμε εχθές, ένα alert που εκδόθηκε από την Φιλανδία στο Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές – RASFF, αφορούσε ακτινίδια με προέλευση από την Ελλάδα.

Τα εν λόγω προϊόντα βρέθηκαν να περιέχουν την ουσία oxamyl σε επίπεδο υψηλότερο από αυτό που ορίζει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Υπάρχει μια ακόμα ειδοποίηση RASFF για ελληνικό προϊόν και αυτή τη φορά έρχεται από τη γειτονική μας Ιταλία.

To alert αφορά καπνιστή ρέγγα Ελληνικής προέλευσης, η οποία σε επίσημο έλεγχο της Ιταλικής αγοράς βρέθηκε να έχει περιεκτικότητα σε Κάδμιο 0,151ppm.

Να σημειωθεί, πως βάσει του ΕΚ 1881/2006 για τον καθορισμό μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισμένες ουσίες οι οποίες επιμολύνουν τα τρόφιμα, το ανώτατο όριο για το Κάδμιο σε αυτή την κατηγορία προϊόντος, για τη σάρκα του ψαριού, είναι 0,050ppm.

Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν σε απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά, ενώ η κατηγορία επικινδυνότητας στην ειδοποίηση RASFF χαρακτηρίζεται ως «σοβαρή».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο